ERC critica el futur alcalde de Sant Jaume, però facilitarà el relleu

Formalització de l’acord de govern entre ERC i Endavant Sant Jaume el 2019.
22/06/2021 - 17:27h

Assegura en un comunicat que Marc Palau no va declarar tots els ingressos de la unitat familiar per rebre diners d’ajut per la Covid

La secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Sant Jaume dels Domenys, a la qual pertany el fins ara alcalde, Joan Ignasi López Vila, ha emès un comunicat públic arran de l’ajornament -sembla que un parell de setmanes- del relleu previst a l’Alcaldia a mitja legislatura i d’acord amb el que preveia el pacte de govern que ERC va signar amb Endavant Sant Jaume (PDeCAT) i el seu alcaldable, Marc Palau.

Semblava que aquest relleu seria la setmana passada, però un conflicte intern al govern ho ha retardat uns dies, tot i que, segons ha pogut saber el 3d8, ERC complirà el seu acord de govern i acabarà facilitant el nomenament del nou alcalde d’Endavant.

“La prioritat d’Esquerra Republicana de Sant Jaume és la de continuar liderant el projecte polític transformador amb el qual ens vam presentar a les eleccions del 2019 i seguir gestionant la recuperació econòmica del municipi de Sant Jaume i la situació sanitària generada per la pandèmia”, comença dient el comunicat d’ERC.

“Des d’Esquerra entenem que la gestió pública ha d’anar sempre acompanyada d’un compromís ètic irrefutable. A la Junta de govern local del 3 de maig del 2021, els regidors (d’ERC) de la Junta van haver de votar en contra de l’atorgament d’una subvenció d’ajudes econòmiques per la Covi-19 que tenia com a destinatari la unitat familiar del regidor d’Endavant Sant Jaume, Marc Palau”, continua.

“El motiu de la denegació va ser la no presentació, sota declaració jurada, de tots els ingressos que percep” la unitat familiar de Palau, futur alcalde de Sant Jaume.

“Els ingressos que no es van declarar, tot i haver rebut un requeriment per documentació incompleta per part de l’Ajuntament, van ser els corresponents als càrrecs del PDeCAT que ostenta el regidor Marc Palau al Consell Comarcal del Baix Penedès”, continua el comunicat d’ERC.

“Davant d’aquesta situació ja prou complexa, sorprenen les desafortunadíssimes declaracions realitzades pel regidor Marc Palau al programa de Domenys Ràdio “El Consistori” del dia 9 de juny, on en lloc d’assumir la responsabilitat dels fets, va carregar contra els seus companys d’equip de govern, debilitant fortament la coalició”.

Tot i que aquesta situació ha dolgut a ERC -segons reconeix l’alcalde republicà que ha de deixar el càrrec a mans del seu soci de govern membre d’Endavant Sant Jaume, a la nota feta pública també es diu: “Esquerra Republicana de Sant Jaume dels Domenys posa els interessos de la recuperació del municipi de Sant Jaume i la bona gestió per davant dels individualismes. Esquerra respectarà el pacte de legislatura signat el 2019 entre Esquerra i Endavant Sant Jaume”.

“De tota manera i, a conseqüència de la situació creada, des d’ERC Sant Jaume creiem que Endavant Sant Jaume ha de reconsiderar la persona adequada per encapçalar i liderar la resta de la legislatura”.

Marc Palau ha declinat fer cap declaració pública sobre la situació originada i, per tant, tampoc sobre aquest comunicat d’ERC.

Així les coses i malgrat la tensió que sembla que s’ha obert entre l’alcalde i el futur alcalde de Sant Jaume dels Domenys és segur que el ple del relleu -d’acord amb el que es va pactar entre els dos partits el 2019- es farà, però tot just unes dues setmanes després del que diverses fonts pensaven. Probablement, es convocarà per a la setmana que ve.

També et pot interessar

Comentaris