L’edat mitjana dels nous positius per Covid al Penedès baixa fins els 32 anys

Les mascaretes s’han fet totalment presents i d’ús obligatori entre la població per evitar contagis del coronavirus. (Foto: Freepik.com)
17/06/2021 - 20:19h

Els indicadors de la pandèmia al territori segueixen més elevats que la mitjana catalana

La ràpida evolució que està seguint la vacunació de la població catalana les darreres setmanes ha fet caure en picat l’edat dels nous contagiats en algunes comarques. A l’Alt i el Baix Penedès, per exemple, les persones que han donat positiu per Covid-19 la darrera setmana tenen una mitjana de trenta-dos anys, una xifra que és a anys llum de la que es registrava a començaments de la pandèmia, amb el coŀlectiu de gent gran com el més afectat. A la resta de Catalunya, la mitjana d’edat dels contagiats es manté al voltant dels cinquanta anys.

El que sens dubte explica aquesta davallada és el fet que bona part de la població de més de cinquanta anys ja està vacunada. Ara els que queden per immunitzar són els més joves, tot i que Salut ja ha anunciat aquesta setmana que obre la cita prèvia per vaccinar els que tinguin entre 35 i 39 anys.

Fins avui, al Penedès s’han administrat gairebé 57.000 pautes completes de vacunació contra el nou coronavirus. A l’Alt Penedès 29.285 persones ja estan totalment immunitzades, i 27.666 al Baix Penedès. Aquesta xifra és molt més elevada si només es té en compte la primera dosi, que ja han rebut 94.201 penedesencs.

Però tot i aquesta bona marxa de la vacunació, el cert és que cap de les dues comarques aconsegueix rebaixar els indicadors que determinen quina és l’evolució de la pandèmia en cada territori. A l’Alt Penedès, aquesta setmana el risc de rebrot és encara més elevat que l’anterior, i se situa en 141 punts, sis per sobre que fa set dies.

Al Baix Penedès, l’increment és el mateix, i passa de 108 punts a 114. Aquesta dada és lluny de la mitjana catalana, que aquest dijous és de 80 punts.

Sí que baixa, encara que es manté per sobre de l’1, l’Rt, que a l’Alt Penedès és de l’1,14, mentre que la setmana passada era 25 centèsimes superior. Al Baix Penedès aquest indicador ha baixat només dues centèsimes, passant de l’1, 05 a l’1,03.

També continua més elevat que la mitjana catalana el percentatge de testos positius per detectar els contagis de Covid. A l’interior se n’han fet 1.600 aquesta darrera setmana, i el 4,8% han confirmat un contagi, i al Baix Penedès de 1.880 proves, el 5,4% han estat positives. A la resta de Catalunya, la mitjana de positivitat és del 3,35%.

També et pot interessar

Comentaris