Els Verds veuen insuficient poder assajar amb grups de 25 persones

FOTO: Cristian Muñoz
Avatar
16/06/2021 - 16:00h

Els Castellers de Vilafranca lamenten que el pla sectorial per a la represa de la cultura popular permeti només 5 persones més que ara fa un any

En les últimes hores el govern de la Generalitat de Catalunya ha publicat un nou pla sectorial de represa de la cultura popular, que actualitza l’anterior, aprovat el juliol de l’any passat.

Malgrat que permet a algunes manifestacions culturals funcionar amb certa normalitat (amb la limitació a 45 persones en activitats sense contacte personal), impedeix, segons els Castellers de Vilafranca, la pràctica castellera, amb la limitació a 25 persones en activitats amb contacte físic. Són només 5 persones més que les que permetia l’anterior pla sectorial, de fa gairebé un any., cosa que lamenta la colla vilafranquina.Els castells són pràcticament l’únic sector pendent de reprendre l’activitat gairebé un any i mig després de l’inici de la pandèmia i en un moment en què gairebé la meitat de la població ja està vacunada amb la primera dosi i gairebé un 30% ha completat la pauta de vacunació. A més, també es planteja la retirada de la mascareta a l’aire lliure i darrerament també s’han autoritzat altres activitats massives sense haver de mantenir la distància de seguretat. 


Els Castellers de Vilafranca estan convençuts que, seguint unes normes de seguretat bàsiques, amb una bona traçabilitat dels contactes i obrint l’ús dels testos d’antígens en el sector, com ja està passant en altres activitats culturals, fer castells és segur. En aquest sentit, la colla ja ha presentat un protocol d’actuació pendent d’aprovació per part del Procicat.

“Durant molts anys, el país ha fet bandera de la pràctica castellera i l’ha posat d’exemple en els moments més complicats, quan tothom havia de fer pinya. Demanem que ara, un moment complicat pel món casteller, també se’ls tingui en compte”, clou la colla en un comunicat.

També et pot interessar

Comentaris