Vilobí del Penedès inaugura diumenge una biblioteca

11/06/2021 - 10:00h

La Viloteca de l’Ateneu serà un espai de trobada cultural on s’oferiran llibres en préstec

Aquest diumenge al migdia el poble de Vilobí té una cita amb la inauguració d’una biblioteca, un espai on poder-s’hi apropar per descansar i llegir una estona, remenar llibres, desconnectar de les presses del dia a dia, fer-la petar i compartir reflexions i debats. Així és com l’Ateneu de Vilobí marca una fita més en la seva programació i activitat cultural. Una fita més que destacable, en aquest cas, ja que és una oferta perdurable, contínua, un servei al poble i del poble. “La Viloteca de l’Ateneu”, com el mateix Ateneu l’ha anomenat, serà un espai de trobada cultural oberta a oferir llibres en préstec, activitats al voltant de les lectures (presentacions, xerrades, tertúlies, cinefòrums), en definitiva, una proposta molt interessant per al petit poble de Vilobí, però també per a tota la comarca.

Els inicis

El projecte va néixer ara fa un parell d’anys, quan l’alma mater del projecte, Daniel Marquès, va començar a ordenar i arxivar llibres de casa i algunes primeres donacions que va rebre. Sense més recursos que el propi temps i la perseverança, la biblioteca va anar creixent amb donacions de moltes persones –una setantena, per ser precisos– de la comarca sencera i més enllà: des de gent amb arxius personals molt interessants, fins a escriptors que oferien llibres signats, editorials que se sumaven al projecte amb donació de part del seu fons o fins al mateix Arxiu Històric de l’Alt Penedès, que hi va participar amb una bona donació de llibres d’història comarcal i local, o la donació destacable també d’història d’Antoni Saumell Casanovas, que participa en la Fundació ELA per combatre l’esclerosi lateral amiotròfica. Això fa que la Viloteca ofereixi un fons divers i alhora concret: divers en les matèries, ja que s’hi poden trobar llibres de Literatura en català i en castellà, Assaig en català i castellà, Ciència, Novel·la Negra, biografies, Ciències naturals, Música, Folklore, Cultura Popular, Excursionisme, Escalada, Cinema, Art, Història de l’Art, Arquitectura, Guies i Rutes de viatges…, i així mateix concret, perquè hi ha molts temes que ens toquen de prop: la història local i comarcal, les rutes i l’excursionisme proper, les tradicions i festes del Penedès. Tot un tresor, en definitiva.

Acte d’inauguració

L’acte de diumenge serà a les 12 h a la Placeta de Bellver. Comptarà amb la presència de veïns que han fet possible el projecte, el mateix Daniel Marquès, Rosa Rabbani (escriptora i psicòloga, qui presentarà el seu darrer llibre El buen carácter), i tot plegat amb la coŀlaboració del Festival EVA. Posteriorment hi haurà una actuació musical a càrrec de Francesc Marimon i Pacu Clotet a quatre mans d’acordions, amb el seu nou projecte.

També et pot interessar

Comentaris