Presentat l’Observatori del Mercat de Treball del Baix Penedès

Presentació de l’Observatori del Mercat de Treball del Baix Penedès, aquest dimecres al Vendrell. (Foto: CCBP)
09/06/2021 - 14:49h

Aquesta eina del Consell Comarcal recollirà trimestralment les dades del mercat laboral per municipis i les facilitarà a tots els agents implicats

L’Àrea d’Ocupació del Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP) ha presentat aquest dimecres en roda de premsa la creació de l’anomenat Observatori Comarcal del Mercat Laboral, amb l’objectiu de facilitar dades sobre el mercat laboral a la comarca penedesenca a tots els actors que hi puguin estar interessats.

Aquest Observatori s’ha creat en el marc de les accions del Pla Estratègic de Desenvolupament i Ocupació 2017-2022 i elaborat seguint el pla de treball de l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) del CCBP.

L’Observatori recollirà amb una actualització trimestral on-line a la pàgina web del consell (www.ccbp.cat) dades de les principals fonts estadístiques i elaborarà un informe diagnòstic de la situació de la comarca.

Aquesta nova publicació permetrà als ajuntaments i serveis d’ocupació tenir una documentació d’anàlisi de dades comarcals amb informació actualitzada sobre la situació i les tendències en l’àmbit de l’ocupació. Alhora, es pretén que l’Observatori sigui una font d’informació fàcil i accessible per la ciutadania i pels diferents nivells de governança del Pla Estratègic.

Joan Sans, president del Consell Comarcal del Baix Penedès, ha destacat que la situació a la comarca no és fàcil després de la pandèmia, i ja ha demanat una reunió amb el Departament d’Indústria de la Generalitat per tractar de la implementació d’un pla de xoc industrial per a la reactivació de l’economia del territori.

El conseller d’Ocupació del CCBP, Christian Martínez, ha destacat de la seva banda que existeix una creixent precarització del mercat laboral i fan falta eines per lluitar contra aquesta dinàmica i dedicar esforços per tal de perfilar actuacions per reduir el nombre d’aturats a la comarca.

Aquest Observatori està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l’FSE, en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

També et pot interessar

Comentaris