Condemna institucional a unes pintades al Vendrell contra el col·lectiu LGTBI

Una de les pintades a la zona escolar del Vendrell. (Foto: @blaimes3)
08/06/2021 - 17:08h

Van aparèixer aquest dilluns i uns vàndals cremen la bandera multicolor i amenacen amb més accions

Aquest dilluns van aparèixer dues pintades contra el col·lectiu LGTBI en un passatge situat entre l’institut Baix Penedès i l’escola Pau Casals del Vendrell, a la zona escolar del municipi.

Els grafits arriben després que divendres un grup de vàndals cremessin una bandera multicolor que hi havia penjada a l’institut vendrellenc. “Això és un avís. La propera vegada que poseu aquesta mariconada, serà pitjor”, van escriure els autors en una de les pintades.

En un segon grafit, descriuen les sigles LGTB com a “Los Gilipollas Trastornados Bisexuales”. El regidor de Polítiques de Gènere i Igualtat del Vendrell, Christian Soriano, ho ha condemnat: “Són d’extraordinària gravetat perquè són en un institut, fets per menors i suposen una amenaça explícita”.

Soriano, que ha comparegut aquest dimarts al migdia amb representants dels diferents grups polítics municipals, ha mostrat “especial contundència i determinació” per part de l’Ajuntament del Vendrell respecte els grafits homòfobs.

El regidor ha remarcat que el cas és en mans dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local del Vendrell, i ha avançat que el consistori es personarà com a acusació popular. “Són uns fets greus que atempten contra els valors fonamentals de la nostra societat: la llibertat, la tolerància, la diversitat i la pluralitat”, ha asseverat Soriano.

El mateix regidor ha dit que el consistori vendrellenc treballarà per reforçar la tolerància a escoles i institut, ja que ha assegurat que actes vandàlics d’aquest tipus “són un problema educatiu”.

Ho han subscrit la resta de regidors. Des de Som Poble-ERC i Primàries Catalunya, a més, han carregat contra l’auge de partits d’extrema dreta, considerant que són els desencadenants de fets com els de la zona escolar del Vendrell.

Els representants municipals han avançat que hi hauria tres menors identificats com a presumptes autors de les pintades, però els Mosssos d’Esquadra declinen confirmar aquesta informació. Fonts policials només constaten que hi ha una investigació oberta per esclarir l’autoria dels fets.

També et pot interessar

Comentaris