Procés de pressupostos participatius a Sant Jaume dels Domenys

Vista aèria de Sant Jaume dels Domenys
04/06/2021 - 11:37h

La ciutadania podrà decidir el destí de 20.000 euros dels comptes per a aquest any

El pressupost municipal de l’Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys per a aquest 2021 incorpora per primera vegada una partida econòmica destinada als pressupostos participatius, que serà de 20.000 euros.

En aquesta primera edició, l’equip de govern ha proposat una llista de cinc projectes que es sotmetrà a la votació de la ciutadania. La nova plataforma Decidim.santjaumedelsdomenys.cat s’ha creat per poder votar els projectes i en el futur servirà per fer consultes per a què els habitants de Sant Jaume dels Domenys puguin participar i tinguin la possibilitat d’incidir en decisions importants més enllà de votar a les eleccions cada 4 anys.

Les propostes enguany són les següents: Renovació a LED de les lluminàries del quadre del carrer de Ramon Llull de la Torregassa, la renovació de carrosses dels Reis Mags, millores a la Rambla, instal·lació de fibra òptica en punts aïllats i la senyalització d’itineraris i rutes al municipi.

Hi pot participar qualsevol persona de més de 16 anys que estigui empadronada al municipi i que s’hagi registrat prèviament a la plataforma Decidim Sant Jaume dels Domenys. El registre també es pot fer presencialment a la Biblioteca i al Punt TiC (de dilluns a dijous de 16 a 19.30 h i divendres de 16 a 18 h). Només s’admetrà un vot per persona.

La primera fase de votació dels projectes ha començat dimarts passat, 1 de juny, i durarà fins el 30 de juny. Durant la primera quinzena de juliol es presentaran els resultats i a partir de l’1 d’agost començarà l’execució del projecte guanyador, que haurà de quedar finalitzat abans d’acabar l’any.

Si bé en aquesta primera edició de pressupostos participatius els projectes a votació han estat seleccionats per l’equip de govern, es preveu que per a la segona convocatòria s’obri a tothom la possibilitat de presentar propostes pròpies i que el conjunt de la ciutadania els pugui votar.

També et pot interessar

Comentaris