Els Verds demanen una reunió urgent amb la Coordinadora

Imatge d’un dels primers assaigs dels Castellers de Vilafranca, de fa unes setmanes Foto: Maria Rosa Ferré
Avatar
03/06/2021 - 10:21h

La petició s’ha fet arran d’un comunicat rebut per part de la CCCC on s’indica que a data d’avui encara no està activada l’assegurança per les actuacions

Els Castellers de Vilafranca han demanat una reunió urgent amb la junta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC).

La petició de la trobada és arran d’un comunicat rebut per part de la Coordinadora on, segons fonts de la colla, s’indica que a data d’avui encara no està activada l’assegurança per les actuacions. Això, tot i que estan autoritzades en resolució del Departament de Salut des del 7 de maig del 2021.


Aquest fet fa sospitar als Castellers de Vilafranca que la lentitud en la reactivació del sector dels castells (no oblidem que a hores d’ara és l’únic sector que està totalment paralitzat) es deu a motius econòmics i no sanitaris.

El fet que altres sectors no només s’hagin reactivat, sinó que en molts d’ells es van eliminant limitacions, inquieta als Castellers de Vilafranca.

Precisament, aquesta setmana s’anunciava la reobertura dels locals d’oci nocturn en qüestió de setmanes, la possibilitat de retirar la mascareta a l’aire lliure a finals de juny o l’ampliació del públic en esdeveniments esportius i culturals amb milers de persones.

Segons informacions, no oficials, que ha rebut la colla des del Departament de Cultura i des del mateix Procicat, el nou pla sectorial del sector que sortirà en breu contemplarà íntegrament la proposta feta per la Coordinadora en relació a les limitacions de la represa del sector casteller.

Els Castellers de Vilafranca, tal com ja han explicat en anteriors ocasions i així ho faran saber en aquesta reunió, no acceptaran cap limitació que no sigui la mateixa que la contemplada en altres sectors culturals i esportius.

Els verds consideren que amb les mateixes restriccions d’altres sectors, com són el control de l’aforament, l’ús de la mascareta i l’ús de testos, entre altres mesures, l’activitats castellera és possible i segura.

Els Castellers de Vilafranca no descarten demanar responsabilitats per possibles perjudicis si la no activació de l’assegurança els impedeix actuar. També per la discriminació que les noves restriccions del proper pla sectorial puguin suposar respecte altres sectors.

També et pot interessar

Comentaris