Calafell buscarà finançament europeu per a implantar l’Agenda 2030

31/05/2021 - 17:49h

La inclusió social, la integració climàtica i la transició digital en seran els eixos bàsics

La inclusió social, la integració climàtica i la transició digital són els tres eixos bàsics de l’estratègia de Calafell cara a l’any 2030, segons remarca l’Ajuntament de Calafell, i en aquest sentit seran els punts principals de l’Agenda Calafell 2030, la finalitat de la qual és assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU.

Per aconseguir-ho, l’Ajuntament de Calafell destaca que buscarà finançament europeu, ja que els eixos que més vol treballar són els que compen amb més ajuts.

Els objectius i ítems principals s’han definit en una fase inicial, en el document “Anàlisi pel desenvolupament de l’Estratègia Calafell 2030”. Posteriorment, caldrà desplegar-los amb un pla estratègic de Calafell. Els objectius a desenvolupar i indicats en l’esmentat document d’anàlisi són:

-Modernitzar l’administració municipal de l’Ajuntament amb la transversalitat de l’organització, la seva digitalització i el teletreball com a eines cap al camí de la conversió de l’Ajuntament de Calafell en una administració pública eficient.

-Millorar les polítiques de Govern Obert i Dades Obertes per impulsar una organització transparent i accessible, que comporti la millora de la confiança dels calafellenques i calafellencs en el seu Ajuntament.

-Desenvolupar la resiliència com a eix de gestió a l’Ajuntament en dues línies, per una banda i amb un caràcter més intern, per poder fer front als problemes recents i actuals de Calafell; i per l’altra banda, des d’un punt de vista més global, per fer front a les crisi que estem vivint en aquest segle: econòmiques, climàtiques o pandèmiques.

-La gestió municipal dels serveis municipals: economia circular, eficiència energètica, cicle de l’aigua, espais verds, medi ambient, contaminació acústica i el desenvolupament com a espai públic de l’A21, entre d’altres

-Impulsar una nova mobilitat urbana sostenible en línia de les tendències actuals per fer front al canvi climàtic i als propis problemes de Calafell.

-Vertebrar el terme municipal de la ciutat, des de l’urbanisme i la gestió de l’espai públic, però també des de la mirada ciutadana, empresarial i d’altres sectors, que cal que participin en aquest procés clau per l’impuls de Calafell cap a una ciutat 4.0.

-A l’àmbit econòmic, cal fer una anàlisi profunda i una posterior diagnosi que permeti desenvolupar noves economies a la ciutat com l’economia verda, blava o la tecnològica; de manera que s’ampliï el ventall de les possibilitats econòmiques de Calafell, més enllà del turisme, que permetin plantejar fins i tot l’atracció d’indústria, que pot ser tradicional o vanguardista.

La construcció d’un Calafell 2030, segons l’Ajuntament, no tindrà cap raó de ser si no s’assoleix al final del camí una ciutat més cohesionada i millor pels seus ciutadans i visitants. Creixement demogràfic, increment de la pobresa, bretxa digital, immigració, atenció social precària són els riscos que caldrà fer front amb la inclusió i cohesió social com a protagonistes principals del Pla Estratègic Calafell 2030.

També et pot interessar

Comentaris