Les escoles de Cunit s’apropen al Patrimoni Local

28/05/2021 - 22:11h

L’alumnat de tres escoles del municipi participaran en les activitats del projecte per conèixer l’herència del territori

Aquesta setmana han començat les activitats del Pla de Patrimoni de Cunit  amb els centres educatius del municipi. Les regidories d’Edudació, de Patrimoni i de Cultura han projectat diverses activitats per donar a conèixer la riquesa patrimonial del municipi.

L’objectiu del Pla és contribuir a la difusió i divulgació del patrimoni local a les escoles, l’institut i el centre de formació d’adults, mitjançant la programació de diferents activitats, visites, jocs, per cada un dels nivells educatius. Donar valor al patrimoni històric local, promovent el respecte i la preservació d’aquest patrimoni, són algunes de les metes del Pla.

Montse Cámara, regidora de Cultura, explica l’objectiu d’aquest projecte “Volem difondre amb rigor les bases de les cultures que han trepitjat el nostre poble i n’han deixat empremta a través de les restes arqueològiques, edificacions o altres fonts de coneixement, així com aquelles manifestacions populars i tradicionals que formen part de la cultura immaterial del municipi“. A més, també incideix en què “és el resultat de la suma de voluntats i d’interès de tota la comunitat educativa per incloure el Patrimoni Local com a activitat educativa. Hem començat un nou camí de divulgació del nostre patrimoni i la nostra història de municipi que conjuga amb molt encert estima, respecte i coneixement“.

El pas de la història ha deixat la seva empremta al nucli antic de Cunit amb l’església romànica de Sant Cristòfol, i també a la zona muntanyosa del municipi amb el jaciment ibèric del Fondo d’en Roig. Junt amb el folklore popular que forma part de la història de Cunit oferint un gran ventall de festes i tradicions al territori. Aquest recorregut per la cultura històrica del municipi conforma una mostra del llegat cunitenc que els infants coneixeran amb el Pla de Patrimoni.

En el projecte participen les tres escoles el municipi, Cossetans, Solcunit i Pompeu Fabra, l’Institut Ernest Lluch i Martín i el CFA Dolors Paul. L’alumnat treballarà diversos àmbits del patrimoni local, segons el curs escolar, i coneixeran la història del municipi viatjant en el temps a través de diferents activitats.

També et pot interessar

Comentaris