Calafell mesura el trànsit de vehicles i vianants

27/05/2021 - 09:32h

És el primer pas per implantar un nou pla de mobilitat sostenible al municipi

L’Ajuntament de Calafell ha iniciat una recollida de dades sobre el trànsit al municipi, tant el de vehicles com el de vianants, així com d’altres formes de transport. És el primer treball d’un nou pla de mobilitat sostenible.

Els mesuraments es fan tant de forma automàtica com manual. La recollida de dades manual s’aplica per mesurar el pas de persones a peu o d’alguns tipus de vehicle que no queda ben registrat amb els tradicionals sistemes de recompte automàtic, coneguts per consistir en uns cables sobre la calçada.

En concret, es fa un recompte manual a tretze punts de la xarxa viària del municipi, mentre que l’automàtic es realitza a quinze punts. Una part corresponen a vials de gran capacitat i on hi ha un trànsit intens. Altres punts monitoritzats no són tan evidents, però s’hi venen detectant volums de trànsit més alts dels esperables.

En tots els casos, es tracta de tenir dades reals i actualitzades per tal de poder planificar mesures.

Els treballs són realitzats per l’empresa Doymo, els treballadors de la qual van degudament acreditats.

El futur pla de mobilitat sostenible inclourà accions de millora del transport públic, d’increment de la seguretat viària i de millora de l’espai urbà. Però també buscarà una mobilitat més eficient, que contribueixi a un trànsit més fluid, que permeti tothom desplaçar-se amb més rapidesa i comoditat, reduint a la vegada els moviments que no aporten avantatges i que suponen un cost ambiental, social o econòmic per al conjunt de la societat.

També et pot interessar

Comentaris