S’inicia la transformació energètica i ecològica de l’Hospital Comarcal

26/05/2021 - 12:49h

L’objectiu és reduir ineficiències i el consum innecessari d’energia al centre sanitari vilafranquí, tant de gas com d’electricitat

El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf (CSAPG) ha iniciat la transició energètica i ecològica a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, amb l’objectiu de reduir ineficiències i consums innecessaris d’energia, tant de gas com d’electricitat.

Per aconseguir-ho, s’han realitzat tot un seguit d’actuacions: remodelació i substitució d’instal·lacions de producció de calor per calderes de condensació, amb l’objectiu de millorar el rendiment global dels equips de producció de calor.

També s’han substituït lluminàries per tecnologia LED. Concretament, s’han canviat els tubs fluorescents i les làmpades halògenes i d’incandescència d’aquelles àrees i serveis dels centres amb més hores de funcionament. En total s’han instal·lat més de 4.000 punts de llum LED entre els tres hospitals del Consorci.

També s’han ampliat i millorat els sistemes de regulació i control automatitzat de les instal·lacions perquè que no hi hagi consums innecessaris d’energia quan els espais no estan ocupats, tant pel que fa a la il·luminació com a la climatització.

A més a més, s’ha implantat energia renovable amb l’aprofitament de l’energia del sol instal·lant plaques solars fotovoltaiques a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, amb una potència total de 20KW. per a ser més autosuficients.

Finalment s’han instal·lat els punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Aquest servei és gratuït tant per usuaris externs com per treballadors. En total, ja compten amb 6 punts de recàrrega: tres a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès i tresa l’Hospital Residència Sant Camil.

Amb la implantació d’aquestes accions, l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès aconseguirà a partir d’aquest any 2021 uns estalvis anuals d’un 16,74% en electricitat i d’un 22,30% en gas, respecte els consums de l’any 2018.

També et pot interessar

Comentaris