Lliurat a l’Ajuntament d’Olèrdola el Segell InfoParticipa 2020

L’alcalde Lucas Ramírez recollint el reconeixement | Foto: Ajuntament d’Olèrdola
17/05/2021 - 11:15h

El reconeixement valora la transparència i la qualitat de la comunicació política del municipi obtenint un indicador del 92%

El passat dilluns, l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, va recollir el Segell InfoParticipa 2020 a la qualitat i transparència de la comunicació pública local. El distintiu, creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona, l’ha rebut l’Ajuntament d’Olèrdola per cinquena vegada després d’haver complert amb el 92% dels 52 indicadors de transparència avaluats. La valoració es pot consultar a la web InfoParticipa.

Aquest reconeixement, que valora la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, és una certificació que s’atorga a partir de les avaluacions realitzades als webs municipals. Els elements que s’analitzen són: la informació que contenen sobre els representants polítics del seu municipi, com es gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació es posen a l’abast de la ciutadania. Es tracta d’una marca de qualitat, que busca donar garanties de confiança i credibilitat a les ciutadanes i els ciutadans, convertint-se en “un incentiu pels responsables polítics i tècnics”, com resumeix la mateixa UAB.

Complir el 100%

Valorant l’obtenció d’aquesta distinció, Jordi Catasús, regidor de Comunicació i d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament d’Olèrdola, va remarcar que el municipi d’Olèrdola assoleix el reconeixement de manera continuada “incrementant el percentatge d’objectius assolits”. Per assolir el 100%, sols resten per complir 4 dels indicadors avaluats. Tot i assenyalar que els punts que falten “són els punts que representen més complexitat jurídica”, Catasús va indicar que ara el repte és seguir avançant i completar-los fins a arribar al 100%. 

El 92% assolit fa que Olèrdola sigui l’Ajuntament, de tot l’àmbit de l’Alt Penedès, Garraf i Anoia, que ha obtingut la puntuació més elevada sobre les “bones pràctiques” en matèria de comunicació a partir de l’anàlisi de les webs municipals. Catasús subratlla que l’elevat grau de compliment aconseguit expressa la intenció de l’Ajuntament d’Olèrdola “ser el màxim de transparents”.

En aquesta línia, el regidor de Comunicació i Atenció Ciutadana va recordar que al Penedès només localitats de molts habitants, com Cunit o El Vendrell, van obtenir una puntuació com la d’Olèrdola, sent Calafell l’únic municipi que hi ha arribat al 100%.

També et pot interessar

Comentaris