El pavelló Joan Ortoll de Calafell, convertit en punt de vacunació del Camp de Tarragona

Avatar
14/05/2021 - 16:46h

El gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Josep Descarrega, ha valorat el ritme de vacunació i el bon rendiment de les instal·lacions

Aquesta setmana, el punt de vacunació de Calafell, localitzat al pavelló Joan Ortoll, ha iniciat la vacunació a persones de 50 a 59 anys. Així mateix, el pavelló s’ha utilitzat durant la campanya de vacunació com a punt A, és a dir, com a punt de vacunació de l’Equip d’Atenció Primària de Calafell.

El gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Josep Descarrega, acompanyat de la primera tinent d’alcalde de Calafell, Helena Rubio, i dels responsables de la Xarxa Santa Tecla, han visitat aquest divendres el pavelló Joan Ortoll de Calafell com a punt de vacunació intermedi de la regió sanitària.

El Punt de Vacunació Intermedi situat al pavelló Joan Ortoll de Calafell consta de 5 zones diferenciades: recepció i admissió de pacients, situats al vestíbul principal; punt de vacunació amb 8 espais -6 punts d’administració de vacunes, 1 punt de càrrega de vacunes i 1 box d’observació-, espai d’espera postvacuna amb una capacitat per a 60 cadires, espai de serveis i espai d’emmagatzematge de vacunes. 

PUBLICITAT

Ritme de vacunació

La capacitat de vacunació del centre és de 90 dosis per hora, arribant a les 3.150 dosis per setmana amb una dotació de 3 infermeres d’administració de vacunes, 1 infermera per carregar vacunes, 2 administratius, 1 TCAI i 1 gestor de centre. Des del passat mes de març s’han administrat al pavelló Joan Ortoll de Calafell 6.494 vacunes, de les quals 1.331 han estat durant aquesta setmana. 

Durant aquesta setmana al pavelló Joan Ortoll s’han ofert 1.800 vacunes Pfizer de dimarts a divendres i durant el dissabte i el diumenge 1.000 vacunes Astra Zeneca. De cara a la setmana vinent, s’han ofert 1.902 vacunes Pfizer de dimarts a divendres en horari de 9.00 a 14.00 hores. 

Moment de la visita del gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Ramon Descarrega

Valoració de la vacunació i del punt estratègic de Calafell

El gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Ramon Descarrega ha destacat que “aquest és un punt estratègic per al Baix Penedès i per a la Regió Sanitària. L’objectiu és que doni cobertura a tota aquesta zona i que sigui un punt on puguem posar tot tipus de vacunes”.

PUBLICITAT

“L’objectiu de ficar totes les vacunes que arriben, és a dir, el nostre objectiu sempre ha estat que vacuna que arriba, vacuna que fiquem el més ràpid possible per avançar en l’estratègia de vacunació” ha afegit Ramon Descarrega.

També ha volgut recordar que “encara que un estigui vacunat no podem evitar la transmissió del virus i per aquest motiu és molt important mantenir les mesures, almenys fins que no tinguem aquesta immunitat col·lectiva suficient”.

També et pot interessar

Comentaris