La fotògrafa Mònica Udina, premiada al concurs 35 Awards

L’obra premiada i la fotògrafa vilafranquina Mònica Udina (Fotos: Mònica Udina)
Avatar
14/05/2021 - 14:03h

En aquesta 6a edició participaven fins a 123.400 participants de 173 països diferents amb més de 440.000 fotografies

El passat 21 de març la fotògrafa vilafranquina Mònica Udina va rebre un diploma en la categoria de Fotografia Infantil en Blanc i Negre en la 6a edició del concurs internacional de fotografia 35 Awards, que va ser organitzat a Moscou (Rússia). Aquests premis són un dels reconeixements més prestigiosos del món fotogràfic junt amb els premis internacionals Rise International Photography Awards, on la fotògrafa va aconseguir 6 premis de bronze en 5 categories diferents. 

El concurs compta amb les millors obres i fotògrafs del món. Els participants i el jurat són internacionals, de manera que les obres tenen una visió del món amb la fotografia més moderna de l’any. També es valoren les noves tendències i l’ús de les noves eines, com ara els drons, per fer fotografies.

PUBLICITAT

El jurat està format per 50 membres procedents de diferents països, que no poden ser més d’un de cada nacionalitat, així la selecció de les obres guanyadores sigui més independent, objectiva i transparent. El sistema de votació consta de 3 etapes, per la qual cosa cada vegada els criteris de selecció són més difícils. Les fotografies es valoren de manera anònima sense seguir els mèrits i la fama d’alguns fotògrafs, de cara al fet que puguin influir en el resultat de la competició.

La Mònica Udina era la primera vegada que es presentava al certament fotogràfic, amb la categoria de Fotografia Infantil en Blanc i Negre. Aquest any hi van participar en aquesta categoria 8.408 participants de 132 països amb 20.809 fotografies. La fotografia seleccionada ha quedat en el Top 4, com una de les millors fotografies del concurs i, com a fotògrafa en el Top 6 dels millors fotògrafs.

El valor del reconeixement

“Estic molt contenta d’haver aconseguit aquest reconeixement en aquest prestigiós concurs de fotografia. Que la meva fotografia estigui al costat de grans fotògrafs de retrat em fa molt feliç i valoro molt aquesta oportunitat de poder ensenyar la meva obra” comentava Udina sobre l’experiència als 35 Awards.

Afegint sobre la visió de la seva fotografia, Udina reflexiona “com a fotògrafa infantil i familiar el meu objectiu és intentar captar la innocència, la tendresa i la naturalitat que els infants aporten al món, d’una manera creativa, tal com jo ho veig. M’agrada pensar que la meva fotografia genera records que viuran per sempre.” 

PUBLICITAT

El repte del premi és trobar les millors 100 obres fotogràfiques de l’any i els millors 100 fotògrafs de l’any. Ara bé, la principal dificultat d’aquests premis és el creixement en participants amb el pas dels anys. Des de la creació del concurs, el primer any van haver-hi 36.000 participants de 110 països i 78.900 fotografies. Actualment, l’última convocatòria ha tingut una participació de més de 123.400 participants de 173 països i 440.000 fotografies.

Enguany els premis tenien fins a 21 categories on participar: fotografia aèria (amb dron), paisatge urbà (arquitectura), fotografia de nens, fauna silvestre, retrat femení, foto conceptual, fotografia macro, fotografia mòbil, retrat masculí, naturalesa morta, nu 18+, paisatge de dia, paisatge de nit, fotografia submarina, foto escenificada, fotografia de reportatge, fotografia urbana, projecte fotogràfic, moda i glamour, foto en blanc i negre i una nova nominació anomenada quarantena (COVID-19).

També et pot interessar

Comentaris