Al cim de la fotografia

Una de les obres premiades i la fotògrafa vilafranquina Mònica Udina. (Fotos: Mònica Udina)
23/10/2020 - 08:00h

La fotògrafa vilafranquina Mònica Udina obté sis bronzes als Premis Rise International Photography Awards

La fotògrafa vilafranquina Mònica Udina ha rebut 6 guardons de bronze als prestigiosos Premis Rise International Photography Awards, organitzats a Austràlia i que estan considerats com els premis Oscar de la fotografia a nivell mundial. En concret, Udina va presentar als premis 15 obres i ha estat reconeguda a les categories d’Embarassades, Nens, Adolescents, Família i Creativitat.

La dificultat d’endur-se algun reconeixement és prou evident si es té en compte que en la present edició s’hi van presentar un total de 1.699 fotògrafs de 79 països d’arreu del món.

Mònica Udina explica que “vaig decidir presentar-m’hi sense dir-ho a ningú, com a experiència i perquè m’interessava l’opinió crítica dels jutges, que és molt dura, però t’aporta molt i crec que és una bona manera de millorar. Només per això ja valia la pena”.

A més de la mitja dotzena de bronzes, la resta de fotografies que va enviar la fotògrafa vilafranquina el mes de setembre via telemàtica es van quedar a poques dècimes o, com a molt, a 2 punts sobre 100 de rebre també un premi.

Udina ha vist reconeguda aquest mes d’octubre la seva feina com a fotògrafa en les cinc categories a les quals optava a premi. Fins i tot, en la de Nens va rebre dos premis.

Predilecció pels bebès
Tot i que aquesta fotògrafa vilafranquina és especialista i pel que és més coneguda professionalment és pel retrat de bebès, “vaig decidir no presentar-me en aquesta categoria perquè no és el que volia fer ara”, explica Udina al 3d8 en una conversa a l’estudi fotogràfic que té amb la seva parella, el també fotògraf Santi Cabezas, al carrer Germanor, 3 de Vilafranca.

Val a dir que Mònica Udina es dedica més als retrats d’infants i l’àmbit familiar, alhora que Santi Cabezas s’encarrega més de les fotografies per a empreses, arquitectura i interiors. A més, la parella es dedica conjuntament a la fotografia de casaments.

Mònica Udina també explica que en cada categoria dels Premis Rise International Photography Awards s’atorguen una vintena de finalistes, que l’organització publica a les xarxes socials.

Posteriorment, l’organització formada per alguns dels millors fotògrafs del món trien els guardons.

Pel que fa a les valoracions rebudes per part dels jutges, Udina destaca que el que l’ha satisfet més és l’elogi que li han fet del “domini de la llum i de la complicitat que aconsegueixes amb la persona que fotografies”. Aquesta complicitat l’aconsegueix “parlant molt amb elles. A les sessions fotogràfiques, em passo l’estona xerrant”, conclou Udina.

També et pot interessar

Comentaris