Aprop Online implanta la compra online amb VilaFrancs tot el mes de maig


L’edició d’enguany de les Fires de Maig és inèdita perquè no només busca promoure la compra en els establiments sinó també dinamitzar la compra online
Amb motiu de les Fires de Maig, l’Ajuntament de Vilafranca ha llançat una nova edició de VilaFrancs, la moneda local. La novetat enguany és que, a banda de poder bescanviar-los als establiments físics del municipi, en aquesta edició també hi ha l’opció d’adquirir VilaFrancs Virtuals exclusius per bescanviar-los al marketplace local Vilafranca Aprop.
La campanya ‘Fira’t al Maig’, que ha començat el 3 de maig i durarà fins al 31 de maig, permet que tots els vilafranquins i vilafranquines amb un DNI vigent puguin beneficiar-se dels VilaFrancs Virtuals per gastar en exclusiva en la plataforma d’Aprop Online, destinada a incentivar el comerç de Vilafranca. Cada val de 10€ els hi costarà 6€. Només han de sol·licitar-ne fins a 5 a la pàgina de les Fires de Maig per poder gastar-los exclusivament al marketplace local Vilafranca Aprop.
L’edició d’enguany de les Fires de Maig és inèdita, perquè no només busca promoure la compra en els establiments de la vila, sinó també dinamitzar el comerç local a través de la plataforma Aprop Online. “L’Ajuntament de Vilafranca segueix fent gala de la seva bona visió i
compromís amb el comerç de proximitat del municipi; aquesta vegada, implementant els VilaFrancs -que van tenir molt d’èxit a les edicions anteriors- en el marketplace d’Aprop Online”, ha afirmat David Barbeito, CEO i co-fundador d’Aprop Online.
“Ens hem adaptat a les necessitats d’aquesta ‘moneda virtual’ per poder implementar-la a la nostra plataforma i que els vilafranquins i les vilafranquines puguin beneficiar-se d’aquesta bona iniciativa de
l’Ajuntament”, afegeix.
L’evolució del marketplace de Vilafranca
El marketplace local Vilafranca Aprop va néixer l’any 2020 per un acord de col·laboració amb l’Ajuntament, que va apostar per impulsar la digitalització del comerç local. Aprop Online va permetre que els vilafranquins i vilafranquines poguessin comprar online a diversos comerços de Vilafranca i rebre tota la comanda a casa seva en un únic lliurament. Els habitants dels municipis de la comarca també poden gaudir d aquest servei.
Millores com ara Bizum i la implementació progressiva de WhatsApp Business –per agilitzar i millorar la comunicació entre Aprop Online i els consumidors– pretenen aconseguir un serve i més personalitzat per tothom i, de retruc, fomentar el comerç de proximitat entre les generacions més joves.
Creixement exponencial
Aprop Online, la plataforma de venda online que aglutina comerços de proximitat, va néixer a Catalunya fa 4 anys i d’ençà que la situació sanitària ha impulsat les compres per internet i el consum de productes km 0, ha aprofitat l’oportunitat per créixer. De fet, a més de productes d’alimentació i tota mena d’articles, ara ofereix també la possibilitat de reservar serveis de fisioteràpia i restauració.
Els avantatges per als petits comerços són molts: des de gaudir d’una plataforma com la què fan servir les grans superfícies –i, per tant, competir en condicions similars–, fins a la possibilitat de vendre les 24 hores del dia per qualsevol dispositiu i digitalitzar el negoci de manera senzilla i assequible.
La facturació es fa de manera automatitzada i immediata i no hi ha cap cost d’implementació per al comerç local, perquè la plataforma col·labora amb les institucions i les associacions de comerciants i, una vegada implantada, està disponible per als ciutadans en una determinada ubicació geogràfica.
Per als clients, els avantatges també són nombrosos: comprar una única vegada a través de qualsevol dispositiu en comerços de sectors diversos i propers a la seva ubicació geogràfica, sense esperes ni horaris incompatibles i amb un únic lliurament al domicili particular en 24
hores i en la franja horària desitjada.
El transport d’Aprop Online es fa en furgonetes híbrides no contaminants que produeixen energia reciclable i qui se n’encarrega és un treballador o treballadora de la bossa de persones a l’atur del municipi.