Dijous comença la vacunació massiva a Calafell

10/05/2021 - 12:00h

Aquest dilluns s’han iniciat els treballs d’adequació i a partir del dia 14 es donarà pas a la vacunació a l’engròs al pavelló Joan Ortoll

Amb l’inici de la immunització de la població de 50 a 59 anys, s’activa el centre intermedi de vacunació que Salut ha creat al pavelló Joan Ortoll. Aquest dilluns han començat els treballs per adaptar l’espai. La previsió és començar a vacunar a partir de divendres, dia 14, segons la disponibilitat de dosis, cada dia de la setmana de 9 del matí a 9 de la nit. De fet, per dissabte i diumenge ja s’ha fet una crida a vacunar-se per a tothom que ho vulgui i hagi nascut entre els anys 1952 i 1961. Hi ha disponibles 500 vacunes per a cada jornada.

Fins al moment, el pavelló ha estat funcionant com a punt comarcal d’administració del vaccí d’AstraZeneca per a persones de 60 a 69 anys i on també s’han vacunat altres col·lectius de més edat amb Pfizer. Al municipi més de 6.300 persones han rebut la primera dosi de la vacuna, i més de 2.500 amb la segona.

Dispositiu ampli

L’Ajuntament cedirà a la Generalitat una de les pistes, concretament una de les que toquen a la rambla Mossèn Jaume Tobella i quatre vestidors. A la pista s’hi instal·laran vuit punts de vacunació simultanis que comptaran amb un espai d’espera on les persones acabades de vacunar han de romandre uns quinze minuts. Hi haurà senyalitzacions de l’itinerari i les separacions per mantenir la distància de seguretat, des de l’entrada al punt de vacunació fins a la sortida.

Pel que fa a les instal·lacions, els quatre vestidors es faran servir com a magatzem clínic, zona de residus sanitaris, vestidor per al personal sanitari i bany públic. Les taules d’atenció al públic tindran mampares i la neteja de les instal·lacions serà constant. El servei de Protecció Civil s’encarregarà d’ordenar les cues i donar suport a qui ho necessiti.

A l’exterior, hi hauran reservades places d’estacionament per a persones amb mobilitat reduïda i per al personal sanitari, per facilitar la mobilitat. També se senyalitzaran els recorreguts fins al pavelló des dels principals accessos al municipi.

El cost econòmic serà assumit inicialment per l’Ajuntament, però Salut reintegrarà els diners més endavant. En aquest sentit, Ajuntament i Generalitat signaran un conveni que ho regularà, així com la mateixa cessió de l’espai.

Per vacunar-se

L’Ajuntament de Calafell ha posat en marxa un servei per ajudar amb la cita prèvia de la vacuna. Qualsevol persona que tingui alguna dificultat per fer aquest tràmit es podrà adreçar als punts de suport, operatius de dilluns a divendres, de 10 a 13 hores. Es localitzaran en tres punts: a Segur de Calafell al Centre Cívic Montse Civit, a la zona de la Platja al Centre Cívic Cinema Iris, i al Poble a la Bibilioteca Ventura Gassol.

Des del consistori també recorden que s’acosta la calor i el bon temps, i recomanen que tothom porti alguna gorra per cobrir-se el cap, protector solar i aigua, durant l’espera. Des de Protecció Civil també s’assistirà a les cues disposant de cadires i d’aigua en cas de ser necessàries.

Les cites per vacunar-se el cap de setmana ja es poden demanar a www.vacunacovid.catsalut.gencat.cat.

També et pot interessar

Comentaris