Diumenge, ni toc de queda ni tancament perimetral de Catalunya

Imatge de la rambla de Vilafranca a l’octubre, pocs minuts després de les deu de la nit, amb el toc de queda implementat. FOTO: Jose Paredes
04/05/2021 - 15:39h

La Generalitat mantindrà la limitació de trobades de com a màxim 6 persones i s’esperarà per crear més instruments jurídics per aplicar noves mesures

El toc de queda i el confinament perimetral de Catalunya decauran aquest diumenge, 9 de maig. Així ho han confirmat el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, en una roda de premsa conjunta a Palau aquest dimarts al migdia, posterior al Consell Executiu.

El Govern sí que mantindrà la limitació de sis persones a les trobades. Per poder aplicar aquesta mesura ja diumenge, portarà la proposta entre demà i demà passat al TSJC per rebre’n l’aval. De moment, l’executiu en funcions s’esperarà per crear més instruments jurídics per aplicar noves mesures -que ara no troba urgents-, via decret llei o les “fórmules” necessàries per “no crear confusió”, segons ha argumentat Aragonès.

A les 23:59 hores de dissabte decaurà l’estat d’alarma. Així, a partir del diumenge també s’acabarà el toc de queda i el confinament perimetral de Catalunya.

Això sí, el Govern en funcions mantindrà la limitació màxim de sis persones a les trobades, sempre i quan el TSJC ho avali. La resta de restriccions, com ara la reobertura de la restauració fins a les 23 hores, es mantenen per ara.

Així ho han detallat Aragonès i Budó, en una roda de premsa conjunta -de nou semi presencial, amb periodistes a la sala de premsa. El vicepresident i la portaveu de l’executiu en funcions han assegurat que les dades epidemiològiques permeten prendre aquesta decisió. De fet, el Govern no impulsarà per ara cap modificació legal per preveure un nou toc de queda, decretat per Catalunya. Segons ha argumentat Aragonès, no és pas necessari.

“No especularem amb escenaris de futur”, ha justificat el vicepresident amb funcions de president, que ha insistit en “no atabalar més ni confondre a la gent”. 

També et pot interessar

Comentaris