L’educació viària torna a les escoles de Calafell centrada en els patinets elèctrics

Foto: ACN
04/05/2021 - 12:00h

Les sessions tracten la normativa per a la circulació d’aquests vehicles de mobilitat personal i recorden el codi regulador vigent des del passat 2 de gener

L’Ajuntament de Calafell ha iniciat una nova edició de les activitats d’educació viària a les escoles del municipi. El projecte anomenat “Sobre rodes” se centra en l’ús dels patinets elèctrics i està adreçat principalment als centres de primària, després que a finals de l’any passat aquesta formació es fes als instituts.

La Policia local visita els centres i ofereix unes petites sessions sobre la normativa per a la circulació d’aquests vehicles de mobilitat personal. Fins als 16 anys no es pot fer ús d’un patinet a la via pública sense la supervisió d’un adult, tot i que és important que els alumnes de primària aprenguin bons hàbits de conducta pel que fa a la circulació. Aquest moment de creixement personal dels infants és un període clau perquè creixi l’autoresponsabilitat.

La formació en educació viària té present els canvis en la normativa reguladora dels patinets que van entrar en vigor el passat 2 de gener. Algunes de les mesures són: l’edat mínima per conduir els vehicles són els 16 anys, la velocitat màxima és de 25 km/h, certificat de circulació obligatori similar al necessari per conduir ciclomotors. Es prohibeix consumir alcohol i drogues, circular per voreres, vies interurbanes i travessies, circular més d’una persona i fer ús del mòbil o auriculars durant la circulació.

Considerant la potència del vehicle, el seu tractament administratiu és com el d’un ciclomotor: necessari tenir la documentació corresponent, l’assegurança obligatòria, la llicència per conduir-lo… En cas de l’incompliment, el vehicle pot arribar a ser immobilitzat amb sancions d’entre 500 i 1.000 euros; i les infraccions poden arribar a constituir un delicte contra la seguretat en el trànsit.

El Pla Educatiu d’Entorn

És una proposta educativa que vol respondre a les múltiples demandes dels habitants del municipi. Són instruments per donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves. Entre els objectius destaquen el foment de la llengua acadèmica, la social i la laboral; l’afavoriment de la convivència i la cohesió social, i la creació o manteniment d’una xarxa educativa que doni una resposta global, integral i més eficaç als reptes educatius.

Aquest projecte està dins del conveni de col·laboració entre el departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Calafell per al Pla Educatiu Entorn, que es va iniciar el curs 2017-2018.

També et pot interessar

Comentaris