El Fòrum Berger Balaguer presenta una exposició al voltant dels Balls de diables del país

28/04/2021 - 10:00h

“Retrats sota el foc” de Daniel Garcia Crespo s’emmarca dins els actes del Diabòlic a Vilafranca

En el marc dels actes del Diabòlic que organitza el Ball de Diables de Vilafranca aquest proper cap de setmana el fotògraf DGC Fotografia (Daniel Garcia Crespo) realitzarà l’exposició “Retrats sota el Foc” a l’Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca. L’obertura de portes es farà aquest dijous, 29 d’abril, a les 18 hores, amb la presènmcia dels Diables de Vilafranca.

L’exposició “Retrats sota el Foc” és la culminació d’un projecte fotogràfic que rau en l’essència i idiosincràsia dels Balls de diables tradicionals de casa nostra. Daniel Garcia explica que “aquests elements tan propis de les nostres festes majors ens regalen detalls i moments que van més enllà de les espurnes, colors i soroll. Aquests imputs i el sentiment de la gent que els aglutina sempre regalen moments màgics que m’agrada captar. Durant aquests anys i gràcies a aquest projecte l’artista ha pogut aprendre, descobrir i conèixer les diferents característiques de cada model d’actuació segons la població tot i que tots ells combreguen en un mateix denominador comú: la representació del bé i el mal.

Una representació que de temps ençà sempre ha estat en la memòria col·lectiva de la societat i així s’ha anat transmetent de diversa manera segons la disciplina a què ens referim. Ara bé, en el món de la fotografia mancava un treball que centrés la importància en la gent que conforma aquestes representacions festives, però des del vessant de les emocions i els sentiments que tenen lloc durant les processons, cercaviles, correfocs o escenificacions dels actes sacramentals.

La mostra és un viatge enmig d’un seguit de retrats de vilatans que uns dies assenyalats a l’any tenen com afició el foc festiu i esdevenen partícips directa o indirectament baixant a les places i als carrers fent notori que allà s’hi està esdevenint festa.
És en aquest sentit que es vol transportar a l’espectador instant com la concentració i serenor d’aquell segon abans de l’encesa, l’anhel de no estar allà sota el foc o l’eufòria en la seva màxima expressió.

DGC Fotografia surt de les inicials de Daniel Garcia Crespo, nascut el 1995, de la Roca del Vallès. Apassionat i amant de la fotografia des de petit, on va començar de forma autodidàctica i acabant cursant un grau superior d’il·luminació, captació i tractament de la imatge. D’on era un hobby s’ha tornat a una forma de vida. Garcia s’implica al 100% a cada un dels projectes que realitza captant els instants i l’essència d’aquells moments, que al final amb les imatges ens ajuden a tornar aquell instant i poder reviure’ls, perquè la fotografia no deixa de ser això, un bitllet a un moment passat on ens transmet aquells sentiments que vam viure i transmetre, i això és el que més li agrada transmetre i vendre a Daniel Garcia Crespo.
L’exposició es podrà visitar des d’aquest dissabte i fins al 13 de juny en horari de dijous a dissabte de 18 a 20h i diumenges i festius de 12 a 14h i de 18 a 20h.

També et pot interessar

Comentaris