Rebuig de la Bisbal del Penedès al crim d’aquest dilluns

Un moment de l’acte de condemna del feminicidi a la Bisbal del Penedès (Foto: ACN)
27/04/2021 - 19:41h

Mig centenar de persones han guardat un minut de silenci per rebutjar l’homicidi contra una veïna de Can Gordei

Mig centenar de persones s’han aplegat aquest dimarts a la tarda davant l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès per condemnar l’homicidi d’una dona cremada viva aquest dilluns a la tarda, presumptament a mans de la seva parella.

Durant l’acte l’alcaldessa, Agnès Ferré, i la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Laura Martínez, han lamentat el feminicidi i han cridat a combatre la violència masclista.

Finalment, s’ha fet un minut de silenci i s’ha dedicat un aplaudiment en homenatge a la víctima.

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha decretat tres dies de dol i ha suspès els actes públics oficials i lúdics fins dijous. La Casa de la Vila s’il·luminarà de color violeta com a mostra de suport a les víctimes de la violència de gènere.

Veïns, veïnes, regidors, alcaldes i altres representants institucionals del territori s’han concentrat davant l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès per rebutjar el segon cas de violència masclista d’enguany a Catalunya.

La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Laura Martínez, ha assenyalat que un feminicidi és “la punta de l’iceberg” i l’expressió “més cruenta” de probablement molts anys de patiment per part de les víctimes. “És un problema molt greu que tenim molt arrelat a la nostra societat i que és molt invisible perquè només en veiem molts pocs casos”, ha lamentat.

A més, Martínez ha apuntat que sovint hi ha moltes víctimes que no denuncien i que no arriben als recurs d’atenció a les dones, per la qual cosa ha manifestat que procuren fer “molta pedagogia” i posar en valor serveis i recursos com la línia 900 900 120 d’atenció a la violència masclista. Un número, ha insistit, al qual es pot trucar les 24 hores, tots els dies de l’any, sense necessitat d’haver posat una denúncia prèvia contra l’agressor.

De la seva banda, l’alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré, ha constatat que no coneixien la víctima ni el presumpte autor de l’homicidi i ha detallat que residien esporàdicament a la casa d’un familiar de l’home. Ferré ha afegit que no estaven empadronats i que tot apunta que no constaven denúncies prèvies de violència entre ells.

L’alcaldessa ha afegit que vivien “aïllats i sense socialitzar-se massa”, i s’ha mostrat esgarrifada per la crueltat amb què s’hauria produït el feminicidi.

També et pot interessar

Comentaris