Mor la dona víctima d’un cas de violència masclista a la Bisbal del Penedès

Exterior de l’habitatge on va produïr-se l’incident. (Foto: ACN(Gemma Sánchez)
26/04/2021 - 20:56h

Va ser traslladada en estat crític a l’Hospital de la Vall d’Hebron per cremades molt greus i la seva parella ha estat detinguda

Una dona resident a la Bisbal del Penedès va morir aquest dilluns al vespre a la Unitat de Cremats de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona, a la qual havia estat traslladada de manera urgent hores abans en helicòpter arran de les greus cremades que va patir en un incendi l’origen del qual els Mossos d’Esquadra investiguen.

Segons va informar inicialment el Diari de Tarragona, el succés es va roduir pocs minuts abans de les 5 d’aquest dilluns a la tarda a la urbanització Can Gordei, més concretament al carrer del Foix d’aquesta zona de la Bisbal del Penedès.

Una alerta al servei d’emergències 112 va avisar sobre el fet que hi havia l’incendi i fins al lloc dels fets s’hi van desplaçar dues ambulàncies del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), un helicòpter i els Mossos d’Esquadra.

Tot i que inicialment semblava que hauria pogut ser un accident o una autolesió per part de la víctima, els Mossos d’Esquadra van obrir una línia d’investigació sobre la presumpta intencionalitat per part d’un home de 37 anys que era al mateix habitatge i que, segons ha trascendit més tard, era la parella sentimental de la víctima.

Aquesta persona, resident a la Bisbal del Penedès, va ser traslladada amb cremades de menor gravetat a l’Hospital del Vendrell.

L’home va ser finalment detingut com a presumpte autor d’un delicte d’homicidi de la seva parella, de 50 anys.

Comunicat de l’Ajuntament

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès i el sindicat Comissions Obreres han expressat públicament el condol i lamenten aquest fet tràgic al municipi bisbalenc.

Tot seguit reproduïm el comunicat definitiu del consistori bisbalenc -que ha decretat tres dies de dol oficial al municipi-, després d’un primer escrit en què no estava clar que fos un cas de violència de gènere:

“L’Ajuntament de La Bisbal del Penedès condemna el feminicidi que ha tingut lloc aquest dilluns al municipi de La Bisbal del Penedès a conseqüència de l’incendi produït a l’habitatge on es trobava la dona, presumptament provocat per seva parella. Mitjançant aquest comunicat, volem expressar el nostre més sentit condol cap als familiars i amics de la víctima.

Tenint en compte aquests fets, l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès suspèn tots els actes públics oficials i lúdics del municipi durant els dies 27, 28 i 29 d’abril de 2021 com a mostra de dol, rebuig i condemna pel presumpte feminicidi succeït ahir dilluns 26 d’abril de 2021 al nostre municipi.

Es convoca una concentració al davant del Consistori avui dimarts 27 d’abril de 2021, a les 17h, per condemnar els fets i l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès s’il·luminarà de color violeta, aquest vespre, com a mostra de suport a les víctimes de la violència de gènere”.

També et pot interessar

Comentaris