Josep Manel Laliga publica un llibre amb disset contes

Avatar
24/04/2021 - 10:00h

Històries pensades per a una lectura planera i divertida, però amb pinzellades emotives

Josep Manel Laliga acaba de publicar un llibre amb el títol 17. Es tracta de 17 contes… i altres històries. Alguns de més llargs, d’altres més curts, una escena de teatre, un microrelat… una mica variat, tot plegat, sense cap lligam l’un amb l’altre.

Un llibre que es pot llegir tant amb ulls d’adult com ulls d’infant, ja que alguns pretenen ser molt imaginatius; animalons entremaliats que prenen vida, objectes inanimats que tenen inquietuds, parelles joves, parelles més grans i d’altres històries en què fins i tot algunes freguen l’absurd. Històries pensades per a una lectura planera, amena i divertida, però amb pinzellades emotives.

PUBLICITAT

Al llibre hi ha contes que fa força anys que estan escrits, però l’autor els anava desant en un calaix fins que ara ha decidit autopublicar-los. Dos dels contes van ser guardonats en edicions passades del Certamen Literari Joan Perucho d’Albinyana (2007 i 2011), i un d’ells va obtenir un guardó als Jocs Florals del Miŀlenari del Castell de Santa Oliva (2012). La impressió del llibre ha anat a càrrec de la Impremta Virgili.

Activista cultural

Laliga és nascut a Santa Oliva i de sempre he estat vinculat a aspectes culturals i associatius del poble, com la colla de Diables, la Coral Veus del Poble o la Penya Blaugrana. També ha coŀlaborat amb l’ADHSO participant en actes organitzats per aquesta entitat, com recitals de contes, i oferint lectures de microrelats creats per ell mateix en diferents diades de Sant Jordi.

PUBLICITAT

També va formar part del grup de teatre del poble i va actuar i dirigir els Pastorets en diverses ocasions, així com també en l’espectacle Vot del Poble, representació d’una part de la història de Santa Oliva de l’any 1854. A banda d’això va formar part del grup de teatre vendrellenc Sol Ixent dirigit per Joan Toldrà i va ser el director del grup de Teatre de la Cumprativa de Llorenç del Penedès des del 1997 fins al 2003. Darrerament ha format part de l’elenc dels Pastorets del Vendrell, dirigits per Jordi Urgell.

També et pot interessar

Comentaris