L’ABS del Vendrell ha vacunat 7.200 persones contra la Covid-19

La regidora de Salut de l’Ajuntament del Vendrell, Montse Martín.
22/04/2021 - 13:59h

La regidora de Salut, Montse Martín, es mostra satisfeta sobre el procés de vacunació pel coronavirus

L’Àrea Bàsica de Salut (ABS) del Vendrell ha vacunat fins aquest dijous unes 7.200 persones contra la Covid-19, segons dades apuntades en roda de premsa per la regidora de Salut, Montse Martín.

Aquestes vacunacions es distribueixen majoritàriament entre la població de més de 80 anys, el 87% de la qual ja està vacunada contra el coronavirus; i el 50% de les persones censades i que tenen entre 60 i 65 anys.

A més, Montse Martín ha explicat que també han rebut les dosis contra el coronavirus el 41% de les persones que tenen entre 70 i 79 anys i un 26% de les que tenen entre 66 i 69 anys.

En totes aquestes franges d’edat s’està igual o per sobre de la mitjana de Catalunya, segons ha dit també la regidora de Salut del Vendrell.

La Regió Sanitària del Camp de Tarragona ha comunicat de la seva banda que, a partir de l’inici del proper mes de maig, s’espera que arribin 21.000 vacunes setmanals per a tota la regió. Per tant, s’habilitaran 3 punts mitjans de vacunació (Valls, Reus i Calafell), i un punt macro a Tarragona. Quan comenci aquesta vacunació massiva, s’habilitarà una pàgina web per demanar cita prèvia a qualsevol d’aquests punts.

La regidora de Salut de l’Ajuntament del Vendrell també ha explicat que “estem pendents que ens diguin quantes vacunes Janssen arribaran per poder vacunar persones d’entre 70 i 79 anys a partir de la setmana que ve. A aquesta franja d’edat es vacunarà amb aquesta vacuna i amb Pfizer”.

Aquelles persones d’entre 70 i 79 anys que tinguin alguna dificultat o que no les hagin trucat per vacunar-les, poden trucar al CAP-I del Vendrell al telèfon 977 66 77 03 o adreçar-se de forma presencial en horari de 8 h a 20 h.

D’altra banda, s’ha obert la vacunació per a les persones nascudes entre 1952 i 1961 amb AstraZeneca al punt de vacunació de Calafell. Des de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona s’ha informat que a mesura que es vagin tenint  vacunes s’aniran obrint més cites.

A data d’aquest dijous, a l’Hospital del Vendrell hi ha tres persones amb Covid ingressades, “cosa que reflecteix les bones dades a la nostra comarca, que esperem que segueixin així”, ha conclòs Montse Martín.

També et pot interessar

Comentaris