Sant Jordi casteller

Foto: Cristian Muñoz
22/04/2021 - 21:00h

Algunes colles castelleres del territori organitzen diverses activitats aquest divendres

Després d’un 2020 amb un Sant Jordi que es va limitar a accions digitals a través de les xarxes socials, aquest 2021 obre les portes a tornar a sortir al carrer. I algunes colles castelleres del territori han fet un petit pas endavant i han organitzat algunes activitats, totes sota un estricte protocol anti-Covid-19

Així, els Nens del Vendrell volen tornar a tenir contacte amb els seus castellers i castelleres, i també amb la resta de la població, i han preparat un seguit de propostes per acostar-se als vilatans. D’aquesta manera, aquest divendres i dissabte, de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h tindran una paradeta a la plaça Nova on es podran comprar samarretes, bosses i punts de llibre per al projecte “Fem Pinya CONNECTATS”, per dotar d’equips informàtics els joves de 1r i 2n d’ESO.

A més, els infants també podran celebrar Sant Jordi amb dibuixos sobre com viuen el seu Sant Jordi casteller, que podran portar a la paradeta i s’exposaran.

L’activitat principal que es viurà divendres a la tarda serà la Ruta literària castellera, dissenyada per Alfons Morillas, que duran a terme dos membres de la colla.

Durant l’itinerari es visitaran diversos punts del centre del Vendrell vinculats amb personatges que han escrit sobre el fet casteller, des d’Espriu fins a Guimerà, Aixalà, Ramon i Soler o Pau Casals, i es podrà conèixer el vincle del personatge amb els castells, mentre es llegeix el text. La ruta es farà a les 17.30 h, 18 h, 19 h i 19.30 h. El punt de sortida serà el Local dels Nens (av. Riera de la Bisbal, 22).

El preu serà de 3 euros, que es destinaran al ‘Fem Pinya CONNECTATS’. Les reserves es poden fer a través de l’APPsistència o al c/e nensdelvendrell@gmail.com.

La solidaritat també arriba a les llibreries i floristeries del poble, que tindran bústies solidàries per fer donacions per al projecte CONNECTATS.
Per últim, les alumnes de l’Aula de Ceràmica, juntament amb tres poetesses de la comarca han dissenyat uns “Poemes en flor”, que es podran comprar per 18 euros a la Sala Portal del Pardo, els beneficis dels quals es destinaran al projecte “Fem Pinya”.

A Vilafranca

Per la seva banda, els Xicots de Vilafranca oferiran un recull dels relats premiats amb el Primer Certamen Literari Heroïnes Anònimes Carme Aloma. Serà un petit llibre a canvi d’una donació voluntària per sufragar part de les despeses del projecte SENEGAL promogut pel pallasso sense fronteres Anskari. La parada estarà ubicada prop de la sortida del pàrquing soterrat de la Font dels Alls.

Finalment, els Castellers de Vilafranca no han preparat res especial per Sant Jordi, però obriran la seva botiga en horari comercial per tal que tothom pugui adquirir els productes que s’hi venen.

També et pot interessar

Comentaris