Dilluns acaba el confinament comarcal i la mobilitat serà lliure

Imatge d’un control policial a Cunit. (Ajuntament de Cunit)
22/04/2021 - 12:59h

Per altra banda Salut iniciarà la setmana que ve cribratges seriats que es podran fer cada 15 dies amb kits d’automostres

El Procicat ha aprovat formalment aixecar el confinament comarcal i permetre la lliure circulació per Catalunya a partir de dilluns. També tornaran a les aules els estudiants de batxillerat i podran reobrir bars i restaurants dels centres comercials en el mateix horari que la resta, fins a les 17 hores. Són mesures que han anat transcendint en les últimes hores i que s’han oficialitzat en roda de premsa aquest dijous.

A més, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que s’amplien els aforaments en activitats religioses i esportives, del 30 al 50%. El comerç ja no tindrà limitació de metres quadrats, tot i quedar-se en l’aforament del 30%, i podran obrir els espais infantils lúdics amb aquest mateix aforament, però sense restauració.

El Departament de Salut començarà la setmana vinent una nova estratègia per detectar nous casos de covid-19. Es tracta de fer cribratges poblacionals però amb kits d’automostra i de forma periòdica. Va dirigit als ciutadans menors de 70 anys de les comarques de Girona, Lleida i la Catalunya central. Els ciutadans que ho vulguin podran demanar cita al seu CAP, donar-se d’alta en un aplicatiu, recollir el kit d’automostra, anar a casa seva, prendre’s la mostra i retornar-la al CAP. Quinze dies més tard podran repetir l’anàlisi.

També et pot interessar

Comentaris