Subirats mostra com es fa l’aclarida dels presseguers en una sortida lúdica

FOTO: MARIA ROSA FERRÉ
20/04/2021 - 17:44h

L’activitat tindrà lloc dissabte i diumenge i mostrarà com es cultiven els arbres d’on neix el Préssec d’Ordal per garantir-ne la qualitat

L’Oficina de Turisme de Subirats organitza la segona sortida de l’any per la terra del préssec d’Ordal. La passejada guiada serà el pròxim dissabte i diumenge amb el títol: L’aclarida a la terra del Préssec d’Ordal.

Durant el recorregut es parlarà del conreu del presseguer al territori de Subirats, les pràctiques agrícoles associades, les peculiaritats d’aquesta fruita i els motius que la fan tan especial.

Cap a final d’abril, una vegada ha minvat el risc de glaçades i el fruit encara és molt petit, es fa l’aclarida del presseguer que consisteix en treure una part considerable dels fruits per garantir la bona qualitat i una mida adequada dels préssecs que maduraran.

La sortidà començarà a les 10 del matí i tindrà una durada d’unes dues hores. El punt de trobada serà l’escultura del Préssec d’Ordal, a la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal.

El preu de l’activitat és de 5 euros per als adults, i gratuïta per als infants menors de 12 anys. Cal fer reserva prèvia trucant al 93 899 34 99 o enviant un correu a info@turismesubirats.cat.

També et pot interessar

Comentaris