10 recomanacions de la Llibreteria de Gelida per Sant Jordi

20/04/2021 - 14:30h

La selecció reuneix diferents estils adreçats a tots els públics amb obres com Manifest per la lectura, Les mares no o Gos pudent

La Llibreteria de Gelida ha elaborat un recull de 10 llibres ideals per regalar aquest Sant Jordi. Les recomanacions inclouen des de novel·les fins al còmic o la novel·la il·lustrada, junt amb contes adreçats al públic més petit.

Pels lectors ambiciosos Les mares no de Katixa Agirre seran conduïts per un relat addictiu, que es mou hàbilment entre el thriller, la ficció i l’àmbit judicial, reflexionant sobre els tabús de la maternitat.

A Escola d’aprenents l’autora Marina Garcés presenta un assaig perfilant un camí de reflexió de l’educació i les teories neoliberals, per demanar que tornem a l’escola a reaprendre.

Cèlia Sànchez-Mústich convida a una narrativa i reflexió experiencials des d’una recerca ‘detectivesca’. Elogiant a la quarta edat, trobem moments de tendresa, d’ironia i humor, combinats amb instants durs i tristos. Una mirada important cap als grans i cap a la natura.

L’autora Irene Vallejo, premi Nacional d’Assaig per Infinit en un jonc, vol transmetre amb Manifest per la lectura que llegir ens fa tenir una mirada més llarga, amb idees fresques, de ment més oberta i d’imaginació més brillant.

Per iniciar els joves a la narrativa més atrevida, Pare de rates és una novel·la que atrapa des del primer minut i que anima a llegir-la una vegada i una altra, descobrint nous matisos. Una novel·la que sorprèn que passes desapercebuda a la crítica i a molts lectors l’any 1981.

És una novel·la il·lustrada molt recomanable pel públic jove que explica el viatge de dos ranxers per Califòrnia. Els recursos artístics et connecten amb la novel·la i els personatges i retraten l’essència de la injustícia, la necessitat d’afecte, el racisme, i el masclisme d’un món hostil.

Auda Gascón explica la història de Nikola Tesla, pare de la xarxa elèctrica moderna i les comunicacions sense fil. Preguntes com: si va deixar encriptat un missatge als homes del futur? Són alguns dels misteris que ens acosten a una figura cabdal del segle XX. La història està adreçada a un públic jove.

De cara al públic infantil, la col·lecció Gos pudent ha atrapat molts dels primers lectors atrets per l’humor d’un pobre gos pudent, desgraciat i entranyable. Amb un vers lliure, enamora de seguida per llegir-lo amb un somriure.

Pels més petits de la casa, els llibres Mamífers, Bestioles i Ocells de Salòria o la col·lecció Del Bressol de Kalandra, són una mostra de llibre ‘km 0’ que cuida amb molt bon resultat l’aspecte artístic, plàstic i literari.

Per acabar una altra aposta de la Llibreteria és el còmic. Destaca el títol Josep de l’editorial Símbol: una novel·la gràfica sobre la dura experiència del dibuixant i escenògraf Josep Bartolí (Barcelona, 1901 – Nova York, 1995) al camp de concentració d’Argelers i l’amistat amb el gendarme francès que vigilava el camp.

També et pot interessar

Comentaris