El Vendrell aposta per reforçar les sancions als abocaments incontrolats de residus voluminosos

La regidora de Medi Ambient, Núria Rovira, durant la roda de premsa
17/04/2021 - 18:55h

La tendència és que segueixen havent-hi molts abocaments incontrolats tot i la millora en el servei de recollida amb la campanya “Tu ets el canvi”

Per Setmana Santa l’Ajuntament del Vendrell va iniciar un canvi en el servei de recollida de residus voluminosos, buscant fer-lo més eficient i més còmode per a la ciutadania i evitant el màxim d’abocaments incontrolats. Concretament, el servei s’ofereix a la demanda des del 29 de març. Fins ara les persones que volguessin desfer-se d’un voluminós havien de trucar i deixar el material el dia de la setmana segons el calendari de recollida, des d’aquell dia el termini màxim de recollida és de 48 hores després de la petició del servei.

La regidora de Medi Ambient, Núria Rovira, ha valorat les primeres setmanes de funcionament explicant que durant la Setmana Santa i la següent es van registrar un augment de trucades, comptant 333 en el període de 15 dies. La xifra triplica les dades que habitualment es registraven en el mateix mes sencer d’anys anteriors. Durant aquestes dues setmanes de canvi del servei, s’han recollit 44 tones de voluminosos, xifra que abans es recollia en aproximadament un mes complet.

Tot i l’augment de trucades i residus recollits, la tendència és que continuen havent-hi molts abocaments incontrolats, uns 40 diaris, arribant als 100 durant la Setmana Santa. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament del Vendrell, tot i que es continuaran fent accions de difusió dins la campanya “Tu ets el canvi”, s’aposta per fer intensificar les sancions sobre aquest tipus d’incivisme.

En aquest sentit, la regidora de Policia Municipal, Mari Luz Ramírez, ha avançat que es redissenyarà la campanya anomenada “Operació Matalàs”, habitualment concentrada en el període estival, i s’engegarà una operació mantinguda en el temps per detectar els actes incívics i sancionar-los, recolzat per agents de paisà. “Ara ja no hi ha excusa. Només cal trucar i ens recullen gratuïtament els residus en un màxim de 48 hores. Per tant, no podem permetre que les actituds incíviques continuïn embrutant l’espai urbà. Serem implacables”, ha afegit la regidora.

Des de la regidoria de Policia Municipal s’ha demanat la cooperació de la ciutadania a l’hora de notificar a l’Ajuntament la presència d’abocaments a la via pública, ja que ajudarà a detectar els punts conflictius i en conseqüència facilitarà el control als dispositius policials.

Funcionament del servei de recollida de voluminosos a la demanda

L’horari del servei és de dilluns a dissabte, de forma gratuïta. Es pot demanar en tres passos: trucant al telèfon de contacte 977 16 64 53 concretant el dia de recollida, seguidament deixant el material al carrer davant de casa i la recollida es produirà en el termini màxim de 48 hores.

Des de l’Ajuntament es recorda que no és un servei de buidatge de pisos i que sols es podrà treure un objecte gros i 3 o 4 si són petits. En cas de necessitar més residus, s’hauran de fer més peticions del servei en altres dies.

També et pot interessar

Comentaris