Segueix una setmana més el confinament comarcal

Imatge d’arxiu d’un control policial a Calafell. (Fotografia: Ajuntament de Calafell)
16/04/2021 - 12:27h

El Procicat ha informat aquest divendres que els propers dies seguirà estudiant l’ampliació de la mobilitat per vegueries o regions sanitàries

El Govern ha decidit finalment mantenir el confinament comarcal a partir del proper dilluns, que és quan vencia l’última resolució, i fins el dia 26 d’abril, almenys de moment. També es mantenen la resta de restriccions actuals.

Així, tot i que hi ha hagut debat sobre si obrir el confinament per vegueries o regions sanitàries, finalment s’ha decidit optar de moment per mantenir la situació actual i se seguirà estudiant en els propers dies.

Diverses veus havien reclamat ampliar el confinament, entre ells diversos alcaldes de l’Ebre, del Pirineu o la pròpia alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. També alguns consellers de JxCat s’hi havien posicionat en aquest sentit, com ara la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, o el d’Interior, Miquel Sàmper. 

Des del Govern han destacat que al final no s’ha produït l’increment de casos després de Setmana Santa que ells preveien sinó que el creixement de principi de març “s’ha mantingut constant al llarg dels dies i, en els últimes hores, hi ha una certa estabilització”.

Així i tot, el principal focus de preocupació està a les UCIs, on encara hi ha 500 persones ingressades per Covid-19, que representen el 52% dels llits d’UCI actuals. Ara el que cal és, segons el Govern, “doblegar la corba assistencial”.

Finalment s’ha informat que estan treballant “amb una pla de desescalada lenta, però segura” però no han pogut concretar ni mesures ni calendari.

També et pot interessar

Comentaris