El confinament comarcal obre portes al turisme de proximitat

FOTO: ENOTURISMEPENEDÈS
15/04/2021 - 19:34h

El Consorci de Promoció Turística posa en marxa una campanya per fomentar les visites dels turistes locals als atractius del territori

“On normalment no mirem és on trobem el més autèntic”. Aquestes són algunes de les paraules que el Consorci de Promoció Turística del Penedès està fent servir per animar els veïns del territori a fer turisme de proximitat, en el marc de la campanya “Penedès, compta amb nosaltres”.

Després d’una Setmana Santa marcada per la bona afluència de visitants al Penedès, el confinament comarcal decretat per la Generalitat el passat divendres ha obligat els agents turístics penedesencs a reinventar-se, una vegada més. Ara, l’objectiu és atreure bona part dels 212.000 habitants que hi ha a l’Alt i el Baix Penedès, els únics als qual els és permès moure’s per l’interior de cada comarca.

“Hi ha molta gent al territori que segur que no ha vist mai alguns dels atractius amb què comptem. Ara tenen una bona oportunitat de coneixe’ls”, apunta Ramon Riera, president del Consorci de Promoció Turística, reconeixent que les noves limitacions han “desanimat” els agents turístics. “La Setmana Santa va donar una mica d’oxigen als establiments enmig de la tempesta, però ara toca adaptar-se una altra vegada”, assegura.

Les noves limitacions de mobilitat han tingut un efecte negatiu en el sector turístic, un dels més afectats per la pandèmia. Moltes de les persones que havien fet reserves per desplaçar-se els pròxims dies, les han anuŀlat. “Davant la situació que vivim i amb limitacions de desplaçaments comarcals, les canceŀlacions i la baixada del nombre de visitants afecta directament els agents turístics del territori”.

Fer costat al sector del turisme penedesenc és precisament l’objectiu que persegueix aquesta acció promocional, que ha posat el focus en els mitjans locals. “Si la gent no pot fer turisme fora, que aprofiti per fer-lo a casa”, suggereix Ramon Riera, deixant clar que generar sinergies al territori és clau per encarar la situació. “Hem de sumar i fer xarxa, animar-nos tots a fer turisme a prop de casa i gaudir de la infinitat de propostes que ens ofereix la nostra destinació”, diu el president del Consorci.

Oferta turística

Per als que s’animin a seguir la crida del Consorci de Promoció Turística, al web de Penedès Turisme s’hi pot trobar una àmplia selecció del que ofereix el territori. Wine bars i terrasses entre vinyes, visites a cellers, museus i patrimoni arquitectònic.Les possibilitats són múltiples.

I per als que vulguin activitats ja creades, a la pàgina hi ha un apartat amb una desena d’experiències “imprescindibles”. Pedalar a la ruta Penedès 360, fer-se una selfie en un dels cinc miradors Miravinya que ofereixen una visió privilegiada del Penedès, una ruta d’un dia pels principals atractius de la capital de l’Alt Penedès, Vilafranca, o un recorregut en cotxe per la Carretera del Vi són algunes de les possibilitats que ofereix el territori.

Per a totes les propostes, el Consorci recomana inscripció prèvia a causa de les limitacions que imposa la pandèmia.

També et pot interessar

Comentaris