La Fundació Pro Penedès atén més de 300 persones de col·lectius vulnerables

Avatar
14/04/2021 - 21:00h

L’entitat ha donat a conèixer els resultats del 2020, en què ha assolit 106 insercions laborals i ha assistit 175 persones depenents

La pandèmia de Covid-19 ha obligat moltes entitats dedicades a la cura dels més vulnerables ha expremer els seus recursos per fer front a la demanda d’atenció que han rebut. Al territori un dels col·lectius que més feina fa en aquest àmbit és la Fundació Prp-Penedès, que aquesta setmana ha fet públic el balanç de les actuacions del 2020.

En una roda de premsa que ha comptat amb la participació del secretari de la Fundació Pro-Penedès, Joan Manuel Montfort, la directora de la Fundació, Gemma Sivill, i la Directora Comercial de l’oficina Store Vilafranca de CaixaBank, Glòria Pausas, s’ha explicat que, l’any passat, Pro-Penedès va assessorar i acompanyat 318 persones, per facilitar-los la seva incorporació al mercat laboral i ajudar-los a mantenir la feina.

D’aquests, més d’un centenar eren nous usuaris, i formaven part de dos grans col·lectius: persones amb discapacitat i persones en risc d’exclusió social.

PUBLICITAT

La crisi sanitària ha obligat la Fundació Pro-Penedès ha adaptar la forma amb què habitualment contacta amb les empreses col·laboradores -s’ha apostat més per la comunicació a través de les noves tecnologies-, i ha focalitzat la seva atenció en els sectors que més feina han tingut durant la pandèmia (neteja, logística i alimentació, principalment).

S’han visitat 49 empreses, de les quals 9 eren noves. S’ha mantingut contacte amb 248 empreses i 32 d’elles (26 ordinàries i 6 de protegides) han contractat usuaris de la Fundació.

Gràcies a aquesta tasca, Pro-Penedès va aconseguir el 2020 un total de 106 insercions, 72 de persones amb discapacitat i 34 de persones en risc d’exclusió social; i s’han inserit 25 persones amb discapacitat severa dins l’empresa ordinària.

PUBLICITAT

L’entitat també ha donat a conèixer aquesta setmana les dades que ha registrat el seu Punt Formatiu Incorpora de la Fundació “la Caixa”, des d’on s’han programat tres cursos amb més d’una cinquantena d’alumnes.

A més, durant el 2020, a través del servei Prodomicili, la Fundació Pro_penedès ha posat en marxa 8.500 xecs serveis amb l’atenció a més de 175 persones en situació de dependència.

També et pot interessar

Comentaris