La Generalitat tomba el segon parc eòlic projectat a Pontons

Vista aèria de la zona de Valldossera, que aplega diverses urbanitzacions de l’extrem sud-est del municipi de Querol, a l’Alt Camp
ACN
14/04/2021 - 15:39h

La ponència entén que el parc energètic Pontons II malmetria la població d’àliga cuabarrada, una espècie protegida

La Generalitat ha tombat el projecte de parc eòlic projectat a Pontons, a cavall entre Tarragona i el Penedès. La Ponència Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat ja va desestimar al gener un primer projecte de la mateixa promotora, Eòlica La Conca, que volia aixecar nou grans aerogeneradors de fins a 200 metres d’altura.

PUBLICITAT

Davant del veto, va presentar un segon projecte més reduït, de quatre molins, que també s’ha considerat inviable. Altres projectes desestimats que es dibuixaven en territori tarragoní són el parc eòlic Puig de la Font, de tres aerogeneradors i una potència de 12 MW, a Pradell de la Teixeta i Duesaigües, entre el Priorat i Baix Camp, i parcs solars a Constantí (30 hectàrees) i a Alió (20 hectàrees).Veïns i empresaris de Pontons (Alt Penedès), Aiguamúrcia (Alt Camp) i Querol, constituïts com a Grup de Defensa del Territori (GDT) de Pontons, havien reclamat que s’aturés aquest segon parc projectat a la zona fronterera dels tres pobles.

PUBLICITAT

La Generalitat els dona la raó i emet informe desfavorable. La ponència entén que el parc energètic Pontons II malmetria la població d’àliga cuabarrada, una espècie protegida, i connectors ecològics, el mateix argument pel qual ja va tombar la primera proposta de la promotora.

També et pot interessar

Comentaris