Presó per dos assalts a Bellvei del Penedès i Cervelló en poc més d’una hora

L’operatiu dels Mossos d’Esquadra arran d’aquest cas.
13/04/2021 - 17:54h

Els Mossos van detenir dos homes per robatori amb força i una dona relacionada amb un altre fet delictiu

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Vendrell van detenir divendres passat dos homes i una dona, d’entre 25 i 33 anys, de nacionalitat italiana i veïns de Salou (Tarragonès), com a presumptes autors de tres robatoris -un dels quals comès a Bellvei del Penedès- i un delicte de falsificació documental. Dels tres robatoris, un se li atribueix a la dona i els altres dos als dos homes.

La investigació va iniciar-se el passat 25 de febrer quan els mossos van tenir coneixement que s’havien produït dos robatoris a domicilis en un espai de temps molt curt, poc més d’una hora, a les poblacions de Bellvei del Penedès i Cervelló ( Baix Llobregat ).

En els dos robatoris els lladres van utilitzar el mateix modus operandi: van escalar les cases unifamiliars on van forçar amb un tornavís els accessos secundaris i van sostreure diverses joies i diners. A més, segons s’ha fet públic aquest dimarts, els investigadors expliquen que el grup de delinqüents es repartia les tasques de vigilància, selecció d’objectius i l’autoria dels delictes. Tot apuntava, per les característiques dels fets, es tractaria de professionals que sempre utilitzaven guants per dificultar la seva identificació.

El passat 24 de març, durant la fase d’investigació, es va localitzar a Salou el vehicle amb el qual havien fugit el lladres després de cometre els robatoris. Gestions posteriors van permetre localitzar el pis on residien els investigats.

Finalment, el passat divendres es va realitzar una entrada i perquisició en el transcurs de la qual es va detenir els dos autors dels robatoris a Bellvei del Penedès i Cervelló. També es va detenir una dona relacionada amb els detinguts que estava investigada per un robatori amb força comès el 4 de març en un pis de Reus.

Durant l’escorcoll es van recuperar part de les joies sostretes per la detinguda, roba que els lladres haurien utilitzat en els robatoris i, en el pàrquing, el vehicle utilitzat en els dos fets. Al seu interior hi havia diverses eines susceptibles per cometre il·lícits penals.

En el moment d’identificar-se, els tres arrestats van facilitar documentació italiana falsificada. Un cop comprovada la seva falsedat, els agents també els van atribuir un delicte de falsificació documental.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Els dos homes detinguts van a passar dissabte a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Vendrell i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

També et pot interessar

Comentaris