Calafell aconsegueix 23.000 m2 per a equipaments a l’antiga discoteca Louie Vega

L’espai on s’ubicava l’antiga discoteca Louie Vega passa a ser de propietat municipal
12/04/2021 - 10:14h

L’Ajuntament obté la propietat de l’antiga discoteca i els terrenys annexos que aniran destinats a un centre d’interpretació dels ibers

L’Ajuntament de Calafell ha informat aquest dilluns que aconseguirà 23.000 metres quadrats de terrenys, adquirint la propietat de l’antiga discoteca Loiue Vega i els terrenys annexos. L’adquisició, gràcies a un acord amb propietaris i entitats bancàries, es farà per 890.000 €. L’espai es destinarà a equipaments i ja té un projecte sobre la taula: edificar-hi un centre d’interpretació sobre el món iber.

Els terrenys eren urbanitzables i comptaven amb un sostre edificable de 20.000 metres quadrats, on es preveia fer més de 100 habitatges i una zona comercial. Amb l’adquisició per part de l’Ajuntament, això queda anul·lat i tot l’espai serà per a equipaments.

L’alcalde, Ramon Ferré, explica: “És una oportunitat històrica, ja que es tracta d’una zona amb una ubicació privilegiada, al centre del municipi i equidistant dels tres nuclis principals. A Calafell sempre hem anat curts de terrenys per a equipaments, però aquí n’aconseguirem molts metres quadrats, ben situats i ben comunicats”.

Ferré diu també: “L’adquisició es fa a un preu més que interessant, que podem assumir sense endeutar-nos, simplement passant el rasclet per sobrants de partides del pressupost municipal”. Pel ple municipal de dijous vinent, 15 d’abril, hi passarà una modificació pressupostària en aquest sentit.

Amb l’operació l’Ajuntament recupera per a ús públic un dels temples de lleure nocturn de la Costa Daurada, des de l’obertura el 1988, fins als primers anys del segle actual. El projecte, obra de l’arquitecte Alfred Arribas, va ser guanyador, a més d’un Premi FAD, un dels reconeixements d’arquitectura i interiorisme més importants.

L’edifici, que està catalogat, no ha impedit la seva degradació des que va tancar llums definitivament, el 2012. Conserva en bon estat l’estructura i l’antiga discoteca podrà ser aprofitada de nou. L’Ajuntament té la intenció de que l’espai tingui un contingut cultural. Com es menciona anteriorment, el primer ús en què s’ha pensat és un centre d’interpretació del món iber, ja que al costat hi ha el jaciment arqueològic de la Ciutadella Ibèrica.

També et pot interessar

Comentaris