La Fiscalia demana presó per a dues dones que van arruïnar un ancià al Montmell

Imatge d’arxiu d’una persona gran treient diners d’un caixer automàtic. (Foto: Alèxia Vila/ACN)
06/04/2021 - 14:06h

Entre els anys 2018 i 2019 van deixar només 100 euros després de buidar un compte corrent amb 16.700 euros estalviats

La fiscalia demana 2 anys i 3 mesos de presó i el pagament d’una multa de 2.640 euros per a una dona i la seva filla acusades d’arruïnar un home del Montmell, de 85 anys i amb problemes de memòria.

Segons el ministeri públic, després d’aconseguir el codi PIN de la llibreta d’estalvis de la víctima, les processades van posar-se d’acord per retirar fins a 16.700 euros del compte corrent de l’home fins a deixar-lo amb tan sols 100 euros.

La dona es va aprofitar del fet que visitava l’ancià amb freqüència i que en algunes ocasions li feia algun encàrrec, atès que tenia llogat l’annex al seu habitatge. En l’escrit d’acusació, la fiscal assenyala que, a finals del 2018, mare i filla es van concertar per sostreure la llibreta d’estalvis del domicili de l’home.

Prèviament i amb l’ànim d’obtenir un benefici patrimonial il·lícit, apunta el ministeri fiscal, van ordir un pla pel qual la dona va acompanyar la víctima a una oficina bancària de Valls (Alt Camp) amb l’excusa d’ajudar-lo en la gestió de sol·licitar un número PIN associat a la seva llibreta. La processada es va encarregar de canviar al caixer el número provisional pel definitiu i així va passar a tenir accés al codi de seguretat.

Segons la fiscalia, quan van disposar de la llibreta i del número PIN per a operar, les dues dones que seran jutjades pels fets en breu van fer vuit transferències -via caixer automàtic- al compte corrent de la filla sense el consentiment ni el coneixement de la víctima.

La primera, per un import de 2.000 euros, es remunta al 14 de desembre de 2018. A partir d’aleshores, van transferir 3.000 euros els dies 20 de desembre de 2018 i 2 de gener, 12 de gener i 1 de febrer de 2019. El 3 de febrer i el 14 de febrer van retirar 1.000 euros cada dia i, finalment, el 6 d’abril d’aquell mateix any, 700 euros més.

La víctima va patir un perjudici econòmic de 16.700 euros i va quedar en una situació de “precarietat econòmica”, amb només 100 euros al compte. La fiscalia acusa les dues dones d’un delicte d’estafa agreujada i d’un delicte lleu de furt pel qual sol·licita 2 anys i 3 mesos de presó, i multa de 2.640 euros.

En concepte de responsabilitat civil, reclama que retornin a l’home els diners sostrets, amb els corresponents interessos. Finalment, sol·licita que paguin les costes del judici, que se celebrarà a l’Audiència de Tarragona.

També et pot interessar

Comentaris