El Pla de Barris del nucli antic de Calafell s’executa en un 93,65%

Una de les obres del Pla de Barris ha estat la nova plaça Manuel González (Foto: Ajuntament de Calafell)
06/04/2021 - 11:30h

La inversió del projecte municipal per renovar la zona històrica ha suposat una despesa total de 7,16 milions d’euros

L’execució del Pla de Barris del nucli antic de Calafell s’ha donat per definitivament acabat després de realitzar-se en un 93,65%. La inversió final realitzada ha estat de 7.159.858,09 euros. Gran part de la despesa ha anat destinada a grans obres de nous equipaments i reurbanització de carrers i places, també molts projectes socials, culturals i d’habitatge i promoció econòmica. El finançament del projecte s’ha dividit al 50% entre l’Ajuntament i la Generalitat.

El projecte, que es va iniciar l’any 2010, ha renovat el barri històric, exhaurint la major part de les actuacions previstes. La darrera gran actuació ha estat la creació de la nova plaça Manuel González. Sols ha quedat pendent de renovar la nova museïtzació interior del Castell, que es tirarà endavant per part de l’Ajuntament.

L’alcalde, Ramon Ferré, ha valorat el Pla de Barris com un èxit. “Han estat molts més anys dels que es preveïa inicialment, gràcies a les successives pròrrogues. En algunes etapes, la Generalitat ha trigat molt a pagar la seva participació. I quan nosaltres vam entrar a governar, el 2015, només se n’havia executat el 35%”, explica Ferré. Tanmateix, comenta: “L’empenta que li hem donat al Pla en el seu tram final ha permès aprofitar la pràctica totalitat d’una inversió molt gran, que hauria estat molt difícil de tirar endavant sense la subvenció rebuda”.

Ferré afegeix que: “El Pla de Barris ha servit per revitalitzar el nucli antic, donar qualitat als seus espais públics i crear equipaments. Sobretot equipaments que porten gent al nucli històric i trenquen una dinàmica de desertització i certa decadència”.

En aquest sentit, l’alcalde recorda a la Generalitat la demanda de molts municipis a treure una nova convocatòria de la Llei de Barris, per poder continuar la renovació de barris arreu de Catalunya.

També et pot interessar

Comentaris