Gerard Quintana presenta a Vilafranca ‘L’home que va viure dues vegades’

31/03/2021 - 15:00h

Es farà el proper dimecres 7 d’abril a l’Escorxador de Vilafranca en una conversa amb la periodista Clàudia Climent

El músic i escriptor Gerard Quintana (Girona, 1964) presentarà dimecres 7 d’abril, a dos quarts de vuit del vespre a la sala d’actes de l’Escorxador, la novel·la L’home que va viure dues vegades (Columna, 2021), amb la qual es va proclamar guanyador del Premi Ramon Llull d’enguany. A la presentació, Gerard Quintana conversarà sobre el llibre amb la periodista i professora Clàudia Climent. L’acte ha estat organitzat per La Cultural llibreria.

L’home que va viure dues vegades té un inici sorprenent: a les primeres pàgines el lector assisteix a la mort del protagonista de la novel·la mentre la seva família l’està esperant a Eivissa per iniciar les vacances. És l’any 1999 i aquest fet, com molts altres de la novel·la, connecta amb una tragèdia que va estar a punt de patir el mateix Gerard Quintana en aquesta illa. A partir d’aquest començament tan poc convencional, la novel·la va desgranant la vida del Salvador, un home encara jove però que ha sofert algun desengany a la vida i que ha hagut d’entomar una herència enverinada arran de la mort del seu pare. La novel·la, que conté elements de realisme màgic, es converteix en una reflexió sobre les segones oportunitats.

Amb una trajectòria com a lletrista i cantant durant pràcticament quaranta anys com a líder del grup de rock Sopa de Cabra, el cert és que Gerard Quintana va debutar en la literatura fa tot just dos anys amb la publicació de la novel·la Entre el cel i la terra. Amb tot, segons ha explicat l’autor gironí en diverses entrevistes, la vocació d’escriptor la té des de la infantesa i ara, com si es tractés de viure una segona vida, ha decidit plasmar en el paper tot el seu bagatge vital. En aquest sentit, el líder de Sopa de Cabra assegura que bona part d’allò que reflecteixen les seves novel·les, així com els seus personatges, forma part de la seva pròpia biografia presentats sota el filtre de la literatura.

En compliment de les mesures anti-Covid, per assistir a la presentació del llibre cal fer una inscripció prèvia a La Cultural llibreria trucant al telèfon 938 920 848 o bé a través de l’adreça electrònica info@llibrerialacultural.cat. L’aforament de la sala d’actes de l’Escorxador estarà limitat al 50% de la seva capacitat habitual.

També et pot interessar

Comentaris