Adif projecta la instal·lació de proteccions acústiques a la via del tren a Calafell

Un tren de rodalies travessa el municipi de Calafell per la línia ferroviària R2-Sud
29/03/2021 - 18:30h

Es tracta del tipus d’actuacions que es fan als trams que superen els 30.000 trens l’any

L’administrador ferroviari estatal Adif projecta la instal·lació de proteccions acústiques a la via del tren al terme municipal de Calafell.

Segons ha informat l’Ajuntament de Calafell, l’actuació es troba encara en una tramitació preliminar, referida concretament a l’ocupació de terreny; però tot apunta que el gestor ferroviari estudia una actuació parcial: en trams que considera sensibles o on es pot aconseguir una millora, no la totalitat del traçat.

El projecte forma part dels plans contra el soroll en els grans eixos ferroviaris, fase segona. En concret, d’una actuació en la línia convencional de la costa mediterrània entre Tarragona i Cunit. Aquests plans, en la segona fase actual, s’han d’implantar en tots els trams ferroviaris que superin els 30.000 trens l’any.

Adif elabora uns mapes estratègics de soroll, que identifiquen punts de la xarxa ferroviària susceptibles de millorar la seva qualitat acústica. A partir d’aquí, es redacten els plans d’acció, amb les mesures correctores concretes.

Segons ha apuntat també el consistori calafellenc, el gestor ferroviari estatal té en compte criteris com els usos del sòl contigu a la via: si és urbà i residencial, si és industrial, si hi ha centres sanitaris, docents i culturals, si són espais naturals que requereixin una especial protecció acústica…

També es valora l’impacte sonor mig i el de diferents franges horàries, per exemple durant la nit.

També et pot interessar

Comentaris