Les obres de reforma de l’edifici de l’Ajuntament d’Olèrdola, a bon ritme

29/03/2021 - 17:05h

Ja s’ha instal·lat la nova teulada i els treballs es preveuen finalitzar durant el mes de setembre

La setmana passada es completava la instal·lació de la nova teulada de l’edifici de l’Ajuntament d’Olèrdola, una de les intervencions més visibles de les que s’inclouen en les obres de reforma de l’edifici consistorial. La nova teulada substitueix l’antiga coberta de fibrociment, després de realitzar-se el complex procediment que marca la normativa per a la retirada d’aquest material.

Tal i com ha detallat Anna Rovira, arquitecte municipal, la reforma era necessària perquè l’edifici havia quedat obsolet “per espais, instal·lacions i condicions ambientals”. En un primer moment es va poder detectar l’estat de l’estructura i això va comportar l’adaptació del projecte, incorporant la construcció d’un altell nou. El propòsit global de l’obra és el de disposar d’una casa consistorial “amb una millor distribució que permeti una millor atenció a la ciutadania”. En la planta baixa, la principal novetat és que hi haurà el saló de sessions.

A més de la coberta nova, Rovira assenyala que ja s’han realitzat treballs estructurals, la nova planta, les escales i s’està acabant el revestiment de les façanes. Ara s’està treballant en les instal·lacions i falta per fer el tram final de les obres, incloent els acabats, els paviments i els tancaments per a fer uns espais de treball i d’atenció “molt transparents”.

Si no hi ha imprevistos, les obres es preveuen finalitzar a finals d’aquest estiu, durant el mes de setembre. A causa de les obres, els serveis municipals que es prestaven des de la seu consistorial es van traslladar temporalment al Centre Cívic La Xarxa de Moja. El retorn a l’edifici consistorial es preveu que es pugui fer abans que acabi aquest 2021.
Les obres de reforma de l’edifici de l’Ajuntament d’Olèrdola suposen una inversió de prop de 620.000 €. La pràctica totalitat d’aquesta quantitat econòmica es finança gràcies a aportacions de la Diputació de Barcelona

També et pot interessar

Comentaris