Crítiques sindicals per la manca d’agents a la Policia Local del Vendrell

Exterior de la comissaria policial del Vendrell.
29/03/2021 - 13:16h

Apunten que hi ha massa efectius en caràcter interí, sense prou preparació, i que fan falta policies en plantilla

Els representants sindicals dels treballadors de la Policia Local del Vendrell -membres de la UGT, CSIF, SPL-CME i FEPOL- han fet públic un comunicat en el qual critiquen el que consideren “desgavell existent” al cos policial per una “manca d’un projecte de seguretat pública, així com les disfuncions organitzatives que afecten la qualitat del servei  prestat als ciutadans”.

La Policia Local de Vendrell és, segons apunten els quatre sindicats, l’única dels 213 cossos policials de tota Catalunya que no ha tret oferta pública de places de policies locals de carrera des de l’any 2011, “moment en què els policies interins només eren quatre, i actualment són un total de 22 dins de la plantilla, sense comptar els de contractació estival”.

En la seva nota, els sindicats policials critiquen i lamenten que la Policia Local del Vendrell hagi anat reduïnt els seus efectius els darrers anys, per jubilacions i “excedències de policies funcionaris de carrera que han marxat a altres municipis o cossos de seguretat”. “L’Ajuntament, davant d’aquesta situació, ha reemplaçat els agents que han marxat per agents de policies locals interins, els quals realitzen tasques que no es troben contemplades en la Llei 16/91 Llei de Policies Locals, fet que comporta que aquests agents presentin considerables carències en el coneixement de l’ordenament jurídic, de principis d’actuació, d’autoprotecció, de coneixements competencials i protocols policials establerts, la qual cosa provoca un clar prejudici a la ciutadania perquè no es pot oferir un servei de qualitat”, es diu des dels sindicats representats a la Policia Local del Vendrell.

Els sindicats també asseguren que les últimes incorporacions policials a partir d’aquest mes d’abril “no han rebut la formació per personal interí legal preceptiva de 120 hores que imparteix l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, sortint al carrer només amb una formació d’unes hores impartides a la mateixa caserna”. “Res a veure amb el curs reglat citat, el que provoca un desconeixement dels principis bàsics d’actuació i les seves funcions per poder realitzar la seva tasca”, critiquen els representants sincials.

La situació actual, amb un “número elevat de policies interins”, provoca -segons els sindicats crítics amb l’organització de la policia vendrellenca- que els agents hagin de sortir al carrer sense prou formació jurídica ni experiència ni coneixements d’autoprotecció en plena vigència del nivell 4 contra el terrorisme.

En l’aspectes policial, continua la nota dels sindicats, “és evident que el Vendrell no es troba a l’alçada, tenint en compte que és capital de comarca, amb partit judicial, municipi turístic i essent la tercera policia local de la província de Tarragona”.

Els quatre sindicats conclouen en el seu comunicat que aquesta situació és “producte del menyspreu” de l’alcalde, Kenneth Martínez, del qual és diuen que és coneixedor de la problemàtica “des de fa anys”; així com també de la regidora de Governació, Maria Luz Ramírez, i el regidor de Recursos Humans, Baltasar Santos, als quals acusen d’actuar “amb evident incompetència i frivolitat, seguint la seva legislatura sense aportar cap solució, perquè els importa més el quedar bé mediàtic; oblidant que la policia pateix mancances greus en el seu servei a la població; i dins l’organització de la mateixa, posant en perill als agents als carrers”.

L’Ajuntament no fa comentaris

Des de l’Ajuntament del Vendrell no s’ha volgut fer cap comentari públic a les crítiques dels sindicats policials. El govern només avança que per al proper estiu hi ha prevista una nova borsa de treball per dotar el cos de la Policia Local de 8 agents interins de reforç i que, pel que fa a les convocatòries per a places de carrera, està previst obrir un concurs públic per a una plaça de sergent.

També et pot interessar

Comentaris