El Vendrell recollirà els residus voluminosos a demanda

La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament del Vendrell, Núria Rovira, en la roda de premsa sobre la recollida de residus voluminosos.
26/03/2021 - 22:21h

Amb la campanya l’Ajuntament busca evitar l’abocament incontrolat de residus voluminosos per aconseguir un entorn urbà més net i endreçat

L’Ajuntament del Vendrell ha decidit canviar el servei de recollida de residus voluminosos per fer-lo més eficient i còmode per la ciutadania. Fins ara si volies desfer-te d’un voluminós, s’havia de trucar i deixar el material segons el dia de la setmana que s’oferia el servei de recollida. Des del 29 de març el servei s’oferirà a la demanda.

El canvi en l’oferta del servei de recollida segueix el full de ruta per al canvi en la gestió de residus municipals. A la planificació també s’hi inclou aconseguir evitar al màxim els abocaments incontrolats de residus voluminosos, com ara mobles vells, perquè reverteixi en un entorn molt més net i endreçat.

La regidora de Medi Ambient, Núria Rovira, ha explicat que, en especial després del desconfinament de l’any passat, es va observar que el sistema de recollida actual no podia cobrir els nous hàbits i necessitats de la ciutadania. “La gent compra més per Internet, fa moltes reformes i canvis als domicilis i segones residències, etc… i això genera la necessitat de desfer-se de mobles i trastos vells molt sovint”. 

Valorat el model del servei i comparant experiències amb altres municipis, s’ha arribat a la conclusió que aquest model serà més eficient i amb el mateix cost, si es fa a la demanda.

Funcionament del servei

El servei de recollida és un servei gratuït que funcionarà de dilluns a diumenge. Es podrà demanar seguint tres passos. En primer lloc, trucant al telèfon de contacte 977 16 64 53 per avisar i concretar dia de la recollida dels residus voluminosos. Seguidament es deixaran els residus al carrer davant de casa. I finalment, la recollida es produirà en un termini màxim de 48 hores.

La regidoria recorda que aquest no és un servei de buidatge de pisos, sols es podrà treure un objecte gros (armari, rentaplats, etc) i 3 o 4 si són objectes petits (cadires, llums, tauletes, etc). En cas de necessitar la recollida de més residus, caldrà fer més peticions del servei en altres dies.

A les portes de Setmana Santa, i davant el previsible augment de població especialment als nuclis marítims, l’Ajuntament del Vendrell engegarà dilluns vinent una campanya informativa sota el lema “Truca, tu ets el canvi”. El missatge de la campanya vol servir per explicar els canvis en el servei i conscienciar la població de la importància d’entre tots fer un municipi amb un espai públic de major qualitat.

Així, durant els pròxims dies, a les platges s’instal·laran punts informatius. Concretament, el divendres 2 d’abril a la Placeta de la Carretera de Via de Comunicació Social al Francàs, el dissabte 3 d’abril a la Plaça Germans Trillas de Coma-ruga i el diumenge 4 d’abril a la Plaça de les Palmeres de Sant Salvador. Els punts informatius estaran oberts al públic des de les 11 h a les 13 hores.

Amb motiu de la campanya s’ha fet l’edició d’un imant i tríptics informatius que seran dipositats a les bústies dels habitatges dels nuclis marítims al llarg de les properes setmanes. El servei també serà anunciat als cartells informatius repartits en diferents espais i establiments del municipi.

També et pot interessar

Comentaris