Primer dia d’eleccions agràries marcat per les incidències informàtiques

FOTO: ACN
25/03/2021 - 20:33h

Dels 20.600 agricultors catalans cridats a les urnes, més del 25% han votat fins les 8 del vespre, i la participació al Penedès és del 22%

Catalunya està immersa des d’avui en el procés electoral per escollir els representants dels agricultors a les diferents organitzacions professionals agràries als òrgans col·legiats de l’Administració. Aquests són els primers comicis que es fan en únicament en format telemàtic, cosa que ha provocat en aquesta primera jornada alguns problemes durant la votació.

Abans del migdia s’ha produit una incidència que ha aturat durant gairebé una hora el procés de vot. Per això, la Junta Electoral ha decidit al migdia allargar el procés de votació, que en lloc de finalitzar a les 6 de la tarda ha acabat a les 8 del vespre.

L’objectiu era facilitar el vot de les persones que no ho han pogut fer mentre ha durat l’aturada, tot i les llargues cues que s’han produit en alguns del 209 punts d’assistència al vot. Des del Departament d’Agricultura s’ha assegurat que tots els vots que es van fer abans de la incidència han quedat registrats correctament.

Al tancament de les urnes en aquesta primera jornada electoral, gairebé un 25% dels més de 20.000 electors cridats a les urnes –1.123 del Penedès– han exercit el seu dret a vot per escollir les persones que faran de pont entre l’administració i el sector agrari els pòxims anys.

Al Penedès ha votat el 21,7% de cens. Els agricultors que encara no han participat en els comicis ho poden fer avui divendres, de 9 del matí a 6 de la tarda.

A les darreres eleccions agràries, les del 2016, es van presentar tres candidatures. Unió de Pagesos va obtenir la majoria dels vots, amb el 56,8%; JARC, el 27,5%, i Asaja, el 12,8%. A aquests comicis també opta a la representació la Unión de Pequeños Agricultores y Ganaderos (UPA).

També et pot interessar

Comentaris