Comencen les obres del refugi de gats a la muntanya del Comú

El refugi de gats a la muntanya del Comú
25/03/2021 - 09:30h

El projecte, que té un pressupost proper als 60.000 €, busca recuperar l’antiga aula de natura abandonada i desgastada des de fa anys

L’Ajuntament de Calafell comença les obres del refugi de gats de la muntanya del Comú. Amb un pressupost proper als 60.000 €, la remodelació és una de les actuacions principals del projecte #CalafellPetFriendly que consistirà a reparar l’antiga aula de natura, abandonada i castigada pel vandalisme des de fa anys.

El projecte comptarà amb 112,56 metres quadrats construïts on s’inclourà una sala de veterinària i un espai per quarantena. L’exterior estarà format per un espai tancat de cara al descans i lleure dels gats. També es millorarà l’accés al refugi reforçant l’itinerari entre l’edifici i el camí públic proper a la localització.

La remodelació preveu donar solucions pel subministrament de llum, aigua i evacuació d’aigües residuals al recinte, ja que l’edifici es troba en una zona aïllada on la connexió amb la xarxa de serveis no és viable econòmicament. Per cobrir-ho, hi haurà plaques solars, un dipòsit reomplint-se periòdicament d’aigua potable i un altre de sanejament, buidant-se regularment.

La tinent d’alcalde, Helena Rubio, responsable del projecte #CalafellPetFriendly explica que “el refugi per a gats i el centre d’acollida per a gossos, les obres del qual ja estan adjudicades, són les grans inversions d’aquest projecte animalista municipal”.

Rubio recorda que al municipi s’estan instal·lant diferents punts amb dispensadors d’aliments per gats salvatges i refugis en diversos carrers.

L’actuació municipal amb els gats gira entorn el mètode CER (Captura-Esterilització-Retorn). Ben gestionades les colònies són focus de salut de cara el benestar del municipi, ja que permeten mantenir els carrers lliures de plagues d’insectes i rosegadors, que trenca amb el tòpic de les colònies de gats com a focus d’infeccions i de molèsties.

També et pot interessar

Comentaris