La bisbalenca Elisabeth Català serà ambaixadora pel canvi climàtic a l’ONU

La model en una sessió de fotografies
24/03/2021 - 12:30h

La model formarà part dels 12 representants de la cimera sobre el canvi climàtic a les Nacions Unides que es celebrarà el 2022

L’actriu i model bisbalenca Elisabeth Català ha estat nominada com a ambaixadora pel canvi climàtic representant Espanya el 2022 en una trobada a l’Organització de les Nacions Unides (ONU). Els representants són 12 de diferents parts del món i formen part de la campanya Children are Ambassadors of planet Earth.   

El procés de selecció ha estat diferent en els respectius casos, per l’Elisabeth va ser protagonitzant un anunci d’una marca de roba sostenible, l’empresària Olga Iff es va fixar en ella i li va proposar presentar-se per ser ambaixadora pel canvi climàtic. 

Un cop assumit el repte de presentar la candidatura a la selecció, va tocar preparar el discurs on segons la bisbalenca “l’escola i en especial la professora d’anglès van ser d’una gran ajuda de cara a pronunciar algunes paraules”.

El calendari de l’Elisabeth està carregat de trobades fins a la data, pendent de ser confirmada, de la sessió a l’ONU. En primer pas anirà difonent el missatge i la campanya per totes les vies possibles com ara escoles i institucions. Per agafar notorietat sobre el seu projecte, busquen promoure un espai a la televisió on ensenyar les petites utilitats de cara a l’estalvi energètic i tenir cura del món.

La sessió a les Nacions Unides dependrà de l’estat de la pandèmia, en cas de poder anar als Estats Units, els representants assistiran a la sessió  de l’ONU, en cas negatiu el secretari general de l’ONU, António Gueterres, organitzarà la trobada en una de les cambres europees.

L’objectiu és arribar als Estats Units amb un suport darrere. La seva mare, la Yolanda Gomà, comentava la necessitat d’una ajuda “necessitem un cop de mà, ja sigui mediàtic com social, ja que darrere tot aquest procés hi ha més feina del que pot semblar“.

Preguntada sobre el missatge que  vol enviar al món, l’Elisabeth proposava que “Hem de pensar en un futur, que potser ja no tindrem aquest futur els més joves, ja que si seguim tractant així el món, quan jo tingui 30 anys ja no existirà aquest món”.

Casos com la Gretta Thunberg,  la investigadora científica Maria de la Fuente o en aquest cas l’Elisabeth Català, lideren una nova generació de la societat amb moltes coses a dir. Sobre la maduresa de les noves generacions, l’Elisabeth comentava que “Com amb tot hi ha persones que estan conscienciades i n’hi ha que no ho valoren per igual”. 

Per buscar una col·laboració més grupal, 6 de les participants han obert un compte a Instagram, childrenambassadorsplanetearth, on aniran actualitzant el contingut de les seves campanyes sobre el canvi climàtic. 

També et pot interessar

Comentaris