Porta a porta a demanda per a la recollida selectiva comercial a les platges del Vendrell

La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament del Vendrell, Núria Rovira, en la presentació del nou servei de recollida selectiva.
Ricard Vinyals
23/03/2021 - 14:20h

El sistema es començarà a aplicar després de la Setmana Santa en més d’un centenar de bars, restaurants i supermercats

La regidora de Medi Ambient i Recollida de residus de l’Ajuntament del Vendrell, Núria Rovira, ha presentat aquest dimarts al matí els detalls de la propera implantació del servei porta a porta de recollida selectiva al sector comercial dels nuclis marítims del municipi. En concret, afectarà aproximadament 120 establiments entre bars, restaurants i supermercats de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs.

El nou servei de recollida selectiva porta a porta al municipi del Vendrell s’aplicarà després de la Setmana Santa, prèvia visita de representants del consistori als comerciants per definir unes franges horàries de recollida diària dels residus a partir de les necessitats dels locals comercials.

PUBLICITAT

Recordem que fa uns pocs mesos que es va iniciar el servei de recollida porta a porta en tres altres zones del Vendrell, com són la urbanització Torreblanca, el poble de Sant Vicenç de Calders i el sector del Nou Vendrell. En aquests casos, la recollida selectiva és generalitzada, també als domicilis.

Com a novetat, els establiments comercials dels nuclis marítims podran demanar el servei de recollida a través d’una aplicació de mòbil. L’objectiu, segons ha comentat la regidora de Medi Ambient, és “millorar l’eficiència del servei i no deixar els contenidors a la via pública, on estaran només una estona abans i una estona després de rebre el servei”.

Núria Rovira també ha explicat que “la millora de la imatge de l’espai públic i la rapidesa en la recollida, així com estalviar recollides innecessàries, és el que busca aquest nou format que ara ja s’està explicant i consensuant amb els establiments”.

La recollida selectiva es farà mitjançant un camionet el pas del qual s’activarà per la demanda mòbil i podrà recollir totes les fraccions de residus: orgància, vidre, paper i cartró, plàstics i la fracció resta.

La regidora de Recollida de residus del Vendrell també ha apuntat que si bé ja hi havia bones xifres de recollida selectiva a les platges pel que fa a la fracció orgànica, al voltant del 70%, amb el reciclatge dels grans productors de residus es vol superar el 80%. “Cal arribar a una alta quantitat, però també de la qualitat dels residus recuperables”, ha afegit Rovira.

Altres fases

A banda de la implantació del servei porta a porta en la recollida selectiva comercial als barris marítims del Vendrell, aquest 2021 també s’implantarà un nou sistema de reciclatge -aleshores de manera generalitzada com en la primera fase a la urbanització Torreblanca, Sant Vicenç de Calders i el Nou Vendrell- als barris del Puig, el Pèlag i la Muntanyeta.

El sistema s’implantarà abans de l’estiu, però es tractarà d’una nova recollida mitjançant contenidors intel·ligents, amb les fraccions orgànica i rebuig tancades, i amb identificació dels usuaris. És el mateix format que es va posar en marxa l’any passat a Bellvei i que ha aconseguit més que doblar el percentatge de recollida selectiva, segons es destaca des de l’Ajuntament del Vendrell.

PUBLICITAT

Els canvis en els sistemes de recollida de residus busquen, per complir els requeriments legals de la Unió Europea i els objectius ambientals que s’ha marcat el consistori del Vendrell, una major responsabilitat de la ciutadania de cara a separar bé els residus en origen (a casa), i disposar les diferents fraccions correctament al contenidor intel·ligent o davant de casa, en funció de si s’implanta la recollida amb contenidor tancat o la recollida porta a porta.

Des de l’ajuntament vendrellenc també es recorda que els residus que s’han de separar en el dia a dia, d’una casa o establiment, són la matèria orgànica (restes de menjar), el paper/cartró, els envasos i el vidre.

La part no reciclable (resta o rebuig) ha de ser menys del 20% del total de les deixalles.

També et pot interessar

Comentaris