Sant Martí incorpora dos milions d’euros per invertir en millores

22/03/2021 - 10:21h

El ple aprova una moció a favor de l’ordre públic i en suport als cossos policials a l’Ajuntament

L’Ajuntament de Sant Martí Sarroca té un romanent positiu que fins ara no es podia utilitzar per a exercicis posteriors. En canvi, enguany aquesta norma ha quedat invalidada, perquè els ajuntaments que disposin de diners els puguin fer servir. És una norma promoguda per la Unió Europea i forma part del conjunt de mesures per impulsar l’economia dels estats membres i lluitar contra els efectes nocius de la pandèmia.

Per aquest motiu, durant el darrer Ple Municipal Ordinari, l’Equip de Govern va proposar una modificació de crèdit al Pressupost General (que s’havia aprovat per import de 2.781.235 euros) afegint més de 2.000.000 d’euros addicionals per invertir-los en els següents projectes de millora que, en el seu conjunt, aportaran un estalvi a les despeses estructurals.

Així es disposarà d’un suplement de crèdit per aconseguir maquinària per al Consultori, s’arranjaran les instal·lacions elèctriques d’enllumenat públic, per evitar constants apagades a diferents sectors., també hi haurà l’adquisició del terreny de davant de l’Ajuntament per a convertir-lo en parc públic, i també d’un terreny a la carretera del castell amb la mateixa finalitat, s’urbanitzaran els accessos a l’escola Jaume Balmes, per facilitar-ne l’arribada a peu, també s’arranjarà el camí de Cal Possastre fins la cruïlla del cementiri, per ampliar la calçada i crear un pas per a vianants, i així convertir-lo en una via segura d’accés al poble, s’urbanitzarà la carretera del Castell, amb reasfaltat de la calçada i creació d’un passeig per a vianants amb il·luminació de tot el tram, es construirà un magatzem al camp de futbol, s’implementaran leds en l’enllumenat públic, per estalviar energia, s’arranjaran els camins dels barris Romaní i Cal Miret i altres, s’executarà el projecte per fer visitable la cisterna del castell, es construirà una caseta al Parc de la Petanca, es renovaran elements de parcs infantils i s’adquidirà mobiliari per a la nova Biblioteca Municipal.

La proposta va ser aprovada pels 6 vots dels regidors de Foment Martinenc, ERC i CUP. Junts x Sant Martí hi va votar en contra, en oposar-se a algunes de les propostes. El grup socialista Movem Sant Martí, tot i considerar que eren bones propostes i que calia invertir-hi, s’hi va abstenir perquè no s’havia inclòs la construcció del Centre de Dia i el Consultori. La regidora Sònia Jansà va explicar que s’estava treballant en ambdós projectes, però no s’havien incorporat encara a les inversions més immediates perquè de moment només hi ha l’avantprojecte i s’està negociant amb la Generalitat, ja que, pel que fa al Centre de Dia, no es tracta només de construir-lo, sinó de tenir clar com mantenir-lo i gestionar-lo.

Igual que amb el Centre del Dia o el nou Consultori, s’està treballant també amb d’altres projectes que estan en una fase menys avançada. De moment, la important modificació de crèdit permetrà una millora substancial del municipi i constitueix el gruix de l’actual pla de mandat.

D’altra banda el grup socialista – Movem Sant Martí a l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca va presentar al ple una moció de rebuig “de manera clara i ferma els aldarulls, la violència al carrer, els actes de pillatge i els atacs als cossos policials que s’han vist a diverses zones de Catalunya”, en què s’afirma que “les institucions públiques i les formacions polítiques que hi tenen representació, hem de rebutjar sense ambigüitats una situació inadmissible per al conjunt de la ciutadania i per la preservació de l’ordre públic democràtic”. En la moció també s’expressava “el suport de l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca al cos de Mossos d’Esquadra, a la resta de cossos de seguretat i als vigilants municipals, davant dels atacs que reben en forma d’accions violentes, així com defensar la seva acció com a garants del sistema democràtic.”. També es manifestava el suport a la llibertat d’expressió “i a la resta de drets, sempre que aquests s’exerceixin amb el deure de respectar els drets dels altres” i es lamentaven les “conseqüències que la justificació i l’acció d’aquest tipus d’actituds provoca a la seguretat ciutadana, a l’espai públic, al teixit econòmic i comercial, a la convivència veïnal i també a la imatge nacional i internacional projectada”.

El grup socialista – Movem Sant Martí va incloure, fruit del debat, referències als actes vandàlics del cap de setmana a Sant Martí. La moció es va acabar aprovant amb els 2 vots favorables de Movem Sant Martí, tres de Foment, i el cap de llista de Junts. S’hi van abstenir, en canvi, dues regidores de Junts, ERC i la CUP. Els socialistes expliquen que “celebrem l’aprovació de la moció, perquè les institucions s’haurien d’expressar clarament en defensa de l’ordre públic i en suport als cossos que tenen la tasca de preservar-lo” i han lamentat que “el debat i votació de la moció hagi comportat, temps i dubtes d’alguns regidors i regidors davant d’un aspecte essencial com l’ordre públic”.

També et pot interessar

Comentaris