El CCBP inicia diferents accions per la reactivació econòmica de la comarca

14/03/2021 - 10:36h

L’Assessorament empresarial, els ajuts a les empreses de la comarca, el programa reempresa, i les accions directes de dinamització del sector turístic són els 4 eixos en els quals s’està treballant des del pla de xoc

El Consell Comarcal del Baix Penedès ja ha iniciat diferents accions per fer front a la crisi econòmica i social causada per la Covid-19 i reactivar econòmicament el Baix Penedès. Aquest Pla de Xoc és una de les prioritats del Consell i actualment hi han dos tècnics contractats per dur a terme aquest pla.

La situació econòmica comarcal ha estat i continua molt condicionada per les restriccions als diferents sectors econòmics. Continuem amb restriccions de mobilitat d’àmbit comarcal, i restriccions horàries i limitacions d’obertura per principals sectors econòmics de la comarca.

Ara mateix hi han 4 eixos d’acció sobre la taula per ajudar les empreses.

El Pla de Reactivació Econòmica, un projecte subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, finançat pel Servicio Público de Empleo Estatal i cofinançat en un 50 % pel Fons Social Europeu que té com a finalitat millorar la viabilitat de les empreses de la comarca per mantenir l’ocupació en un moment de transformació i volatilitat en un entorn de crisi. Aquest pla de reactivació vol ajudar a superar aquests moments de gran dificultat per les empreses de la comarca, pels treballadors i autònoms analitzant els casos concrets i oferint assessorament i solucions per tirar endavant.

Recordar que per a qualsevol empresa o autònom interessat/da a participar a l’assessorament ha de posar-se en contacte directament al correu ocupacio@baixpenedes.cat.

Cal destacar també que des del Consell s’està treballant amb Reempresa per renovar el conveni comarcal i donar sortida als locals comercials tancats perquè nous inversors puguin obrir aquests negocis un cop detectades les oportunitats. 

Des del Consell, s’ha fet un recull comarcal de mesures que han pres o tenen previst properament els ajuntaments de la comarca, per ajudar les empreses dels seus municipis. El resultat en aquests moments és el següent:

Ara mateix, hi ha 5 municipis que tenen previst realitzar ajuts directes i/o bonificacions a diferents taxes i que són el Vendrell, la Bisbal del Penedès, l’Arboç, Albinyana i Llorenç del Penedès.

També Santa Oliva i Bellvei possiblement aprovaran mesures properament, però sense data, i en funció de l’evolució del COVID-19.

Per últim, enfocat a un dels sectors estratègics de la comarca i que més estan patint les restriccions derivades de la crisi sanitària i econòmica en la que estem immersos, des del Consell estem treballant també en accions de dinamització i promoció per a la millora en l’àmbit del turisme amb la promoció de l’enoturisme i el turisme sostenible a la comarca, noves rutes per bicicletes, tot enfocat al turisme de proximitat. 

El conseller de promoció econòmica, Miquel Àngel Perín, i el President del Consell Comarcal Joan Sans han destacat la disposició del Consell Comarcal a realitzar qualsevol acció que pugui ser d’ajut per a les empreses de la comarca i conviden a totes les empreses i autònoms que ho necessitin que utilitzin les ajudes que posen a la seva disposició.

També et pot interessar

Comentaris