El PP es queda sense càrrecs polítics al Baix Penedès

09/03/2021 - 20:16h

La calafellenca Maite González, única regidora dels populars aquesta legislatura a la comarca, abandona el partit

El Partit Popular es quedarà sense representació als ajuntaments del Baix Penedès. Aquest dijous, en el ple municipal del mes de març, s’oficialitzarà l’abandonament del partit per part de la regidora de Calafell Maite González, l’única edil arreu de la comarca penedesenca que el PP va aconseguir a les darreres eleccions municipals celebrades el maig del 2019.

González preveu continuar al consistori com a regidora no adscrita i la seva sortida comportarà la dissolució del grup municipal del PP.

Maite González lamenta que l’últim any hi ha hagut un “cúmul de discrepàncies” amb l’executiva local del partit conservador a Calafell. El PP va arribar a un acord de govern amb el PSC –guanyador de les eleccions amb majoria absoluta- amb el qual González assumia la Comissió de Promoció Esportiva des de fora de l’executiu, càrrec que preveu mantenir.

Tanmateix, segons ha detallat la regidora a l’ACN, els últims mesos havia constatat diverses divergències entre les polítiques que desenvolupava al consistori i el tarannà de la junta local del PP.

“Jo treballava amb el govern basant-me en l’ètica i l’honestedat, seguint el pacte signat, però la presidència de la junta local no ho complia”, ha apuntat González. “La meva sortida del partit no és voluntària, sinó forçada”, ha afegit.

González també ha explicat alguns dels èxits polítics que entén que ha dut a terme en el que portem de legislatura, com l’abandonament de l’Ajuntament de Calafell de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), la retirada del nom de plaça de l’1-O a la zona de davant de les dependències municipals de la Platja o el pla d’ajudes per paliar els efectes de la crisi de la Covid-19 entre els comerciants de Calafell.

Per bé que el PP exigirà formalment que Maite González retorni l’acta de regidora, aquesta ja ha avançat que no ho pensa fer. I tampoc no té la intenció de passar a cap altra formació política, segons temen els seus ja excompanys de partit.

Comunicat del PP de Calafell

Arran de la crisi oberta per la renúncia de la regidora del PP de Calafell de continuar en el càrrec, el comitè local del partit ha fet públic el següent comunicat:

“Des del Partit Popular de Calafell, volem deixar clara la nostra posició davant l’actuació de la regidora Maite Gonzalez a l’Ajuntament de Calafell.

-El dia després de les eleccions, aquesta senyora va negociar individualment el seu suport al PSC sense consultar amb la Junta Local del Partit tal com indiquen els nostres estatuts.

-La Junta Local del PP de Calafell es va assabentar de la notícia del pacte d’aquesta senyora amb el PSC a través dels mitjans de comunicació. I va ser el president de la Junta Local qui ho va comunicar al president del Partit a Tarragona i Catalunya, que desconeixien igualment la notícia.

-En tot moment se li ha tingut tot el respecte, per ser la nostra representant a l’Ajuntament; cosa que per la seva banda mai ha estat recíproca.

-En tot moment (Maite González) ha estat informada de totes les juntes locals, a les quals ha assistit tres vegades en gairebé dos anys de legislatura, tot i ser la seva obligació com a representant municipal del PP. Perquè en aquestes reunions tenia l’obligació d’informar dels assumptes que es debatrien en el ple de l’Ajuntament. I aprovar la seva votació, per unanimitat, de la Junta.

-Sempre ha estat informada de tots els actes de partit als quals assistit.

-Des del Partit Popular de Calafell portem tota la legislatura sense saber res de les seves actuacions al consistori i de les que en la majoria dels casos no estàvem d’acord, assabentant-nos de les votacions i les seves actuacions pels mitjans de comunicació o xarxes socials.

-Li recordem que ella va ser sota l’agrupació política del Partit Popular de Calafell, i si ho va ser és perquè tenia la nostra confiança i treballem per obtenir el millor resultat possible, que en aquest cas va ser la seva acta de regidora sota les sigles de PP i no sota el nom de Maria Teresa González.

-Exigim des de la junta local del PP de Calafell que retorni l’acta de regidora al PP de Calafell.

-Des del PP de Calafell denunciarem i farem totes les gestions en les institucions corresponents perquè es declari com un govern trànsfuga, per l’acord de suport al govern de l’Ajuntament de Calafell per aquesta persona, amb totes les conseqüències que això comporta per la Llei d’Antitransfuguisme, que va ser recolzada per tots els partits polítics.

-Des del PP de Calafell no ens fem responsables de les actuacions de Maite González durant tota aquesta legislatura”.

També et pot interessar

Comentaris